BRIOIXERIA I MASSES

ROTLLETS DE CANYELLA (CINNAMON ROLLS)

de maig 04, 2017 Amblesmansalamassa 4 Comments

No és la primera vegada que els faig, però tenia la recepta pendent. Un dolç ben saborós, si us agrada la canyella no us deixarà indiferents.
A més a més, aquesta recepta és senzilla i força ràpida de fer, ja que gairebé la massa no necessita repós ,així que val la pena animar-se!

Ingredients (12 rotllets):
Massa
-350grs Farina
-50grs Sucre Morè
-1 Ou L
-25grs Mantega fosa
-180 ml Llet
-1/2 Cdta Sal
-5 grs Llevat sec de pà
Farcit 
-50grs Mantega Fosa
-80grs Sucre Morè
-1 Cda Canyella
-1/2 Cdta essència vainilla


Fem un volcà amb la farina, mesclada amb el llevat, i a dins hi posem la resta d'ingredients (l'ou batut, la mantega, el sucre, la llet i la sal). Començem mesclant amb una espàtula i tot seguit, quan els ingredients estiguin més o menys lligats, passem la massa a una superfície enfarinada i continuem amassant amb les mans. Ho treballem fins que la massa estigui llisa i elástica. 
Formem una bola i deixem reposar mentre preparem el farcit.
Barrejem bé tots els ingredients del farcit. Tot seguit, estirem la massa amb l'ajuda d'un corró. Li donem forma rectangular, deixant-la amb 1 cm de gruix. Escampem la mescla anterior per tota la superfície, repartint-ho bé.
Enrotllem la massa i tallem 12 porcions de tamany semblant.
Col.loquem els rotllets en un motlle rodó, un al costat de l'altre però sense que es toquin, ja que la massa creix força i necessitaran espai.
Deixar reposar 25' en un lloc càlid., tapat amb paper de plata. Si fa fred podem escalfar una mica el forn i després apagar-lo i posar els rotllets a dins a reposar.
Coure al forn a 190º durant 15-18'. És important no passar-se, ja que la massa es reseca molt.
Els podem menjar tèbis o freds, acompanyats d'una tassa de cafè o té.


Potser també t'interessa...

4 comentaris:

  1. M'encanta la canyella! i aquests rotllets fa temps que tinc ganes de fer-los, però sempre que mirava receptes veia molta mantega i em feia enrera... aquesta teva veig que és tolerable, així que a veure si trec una estona i provo a fer-los, ja m'imagino l'oloreta que despren el forn ;). Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Si dius que faci'l de fer m'animo a provar-la a casa. M'agrada molt la canyella!!

    ResponElimina