MERMELADES I CONSERVES

MERMELADA DE PRUNA CLÀUDIA I SUCRE MORÈ

de setembre 15, 2016 Amblesmansalamassa 13 Comments

Acaba de passar l'època de les prunes clàudies...quina cosa més bona i més sucosa. A l'hort dels sogres tenen un arbre ben gros, que sempre dóna una quantitat enorme de prunes, així que amb l'excedent que no ens dóna temps de menjar-nos en fem mermelada.
Aquesta té un toc àcid, ja que porta sucre però no una quantitat excessiva.



Ingredients:
-1'5kgrs Pruna clàudia
-650grs Sucre Morè
-Suc 1/2 llimona

Pelem les prunes i els hi traiem el pinyol. Les trossejem i les posem a la cassola, amb el sucre i el suc de llimona. Coem a foc mig, remenant de tant en tant fins que espessi una mica. Ho podeu triturar amb la batidora eléctrica o si us agrada amb trossos deixar-ho tal qual.
Jo ho he tingut a foc suau durant 1h30' aproximadament, ja que aquestes prunes tenen molta quantitat d'aigua.
Un cop feta, posar directament als pots (prèviament esterilitzats), tapar-ho bé i deixar tota la nit els pots a l'inrevés. Jo sempre ho faig així i fan el buit, sense necessitat de posar-los al bany maria.

Potser també t'interessa...

13 comentaris:

  1. M'encanten les melmelades i fer-ne també, de pruna clàudia no en tinc, t'agafo la recepta! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Les melmelades casolanes són INCOMPARABLES amb les comercials. T'ha quedat fantàstica

    ResponElimina
  3. Hola guapa, este año mis arboles de claudias apenas han tenido y no he podido hacer, me encanta la mermelada casera y esta te quedo maravillosa...Bess

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que lástima... pero seguro que habrás hecho de otras cosas, verdad?? ;)

      Elimina
  4. M'encanten les melmelades, en faig de tot tipus i la de pruna claudia és boníssima.
    Has probat de posar-hi un parell de pomes àcides? Li dona un puntet boníssim.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  5. Quina enveja tenir el teu rebost ple de melmelades casolanes!!!!Segur que són delicioses! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jiji, després gairebé no en menjo! Aviam si coincideim i te'n porto!!

      Elimina
  6. Com m'agraden les prunes!! i quina sort que te'n sobrin per poder fer melmelada, així podeu gaudir-ne la resta de l'any ;). Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Bones, les fotos d'aquesta recepta no són de pruna clàudia oi? La Pruna clàudia jo entenia que era la pruna verda, petita i molt dolça! Gràcies igualment per compartir!

    ResponElimina