PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

PANELLETS DE MONIATO

de novembre 01, 2015 Clara Amblesmansalamassa 10 Comments

Per tercer any consecutiu he preparat panellets a casa, aquest any però, he optat per fer-los amb moniato en comptes de patata, i el resultat m'ha agradat molt. Han desparagut en un tres i no res, i els reis absoluts han estat els de pinyons.


Ingredients (70 unitats):
-1/2Kgrs de Farina d'atmetlla
-1/2Kgrs de Sucre
-250grams de Moniatos cuits
-50grs Coco ratllat
-25grs Cacao
-100grs Pinyons
-Codonyat
-Atmetlles senceres 
-1 Ou batut

Començarem fent els moniatos.Els netejem bé, els tallem per la meitat i els emboliquem en paper de plata. Els coem al forn a 180º durant uns 45'. Un cop fets els deixem refredar, els pelem i els trinxem amb una forquilla, fins a tenir una espècie de pasta espessa pero sense grumolls.
Barrejem la farina d'atmetlla, el sucre i el moniato amb les mans, fins tenir una massa homogènia. 
Tallem la massa a 4 trossos, per fer panellets de gustos diferents.
-Panellets de xocolata: barrejem 25grs de cacao, amb la part de massa corresponent. Fem boletes i els hi fiquem una atmetlla a sobre, aixafant-los una mica, quedant amb forma de botó.
-Panellets de coco: barrejem la part de massa amb el coco ratllat. Donem forma de piràmide.
-Panellets de pinyons: Fem boletes i les arrebossem bé amb els pinyons.
-Panellets de codonyat: Fem boletes, les aixafem una mica i els hi posem un trosset de codony a sobre.
Un cop fets els panellets els pintarem amb ou batut i els farem al forn a 180º uns 8-10' o fins que estiguin torradets.
Surt força quantitat però us asseguro que volaran!! De totes maneres, es conserven bé dins un recipient hermètic durant uns quants dies.
Bon profit i bona castanyada!

Potser també t'interessa...

10 comentaris:

  1. Jo sempre els feia només amb sucre, ou i ametlla, i aquest any també hi he ficat moniato i ha estat un encert, queden bons bons. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'han agradat molt, l'any que ve repetiré segur.

      Elimina
  2. Sí senyora! També queden molt i molt bons amb moniato!
    T'han quedat moníssims. Ai els de pinyons... sempre són els que primer volen! I amb lo cars que són...
    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs fixa't tu que jo no n'he menjat ni un de pinyons...a mi m'agraden més els de coco! Però se'ns dubte són els que sempre tenen més èxit!

      Elimina
  3. Que cosa más rica chicas, me guardo la receta porque seguro que es espectacular, me encantan las formas y las coberturas que les habéis dado a los distintos panellets!! Gracias por compartilo, un besazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcias!! Es una pena que sólo los hacemos una vez al año...jiji.

      Elimina
  4. Que pintaza tienen tus panellets, me encantan, los tuyos diferentes a los mios pero igual de ricos seguro, la proxima vez que los haga los prepararé así, me han encantado..Bess

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias! Al final de una manera u otra siempre estan de muerte!!

      Elimina
  5. Segur que no te n'han sobrat... quina pinta més bona! jo abans hi posava una mica de patata o moniato però ara els faig sense. Bon cap de setmana

    ResponElimina