PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS
L'any passat ja en vaig fer a casa, però vaig perdre la recepta, així que aquest any, després de veure
vàries receptes per la blogosfera, he fet una barreja d'agunes i ha sortit aquest torró.
No és difícil de fer, així que us animo a fer-lo, ja que el resultat val molt la pena.
TORRÓ DE CREMA CREMADA
El meu torró preferit és sense cap dubte el de crema cremada. I el vostre? Tant gustós i tendre...amb aquest gust tant característic a crema cremada!L'any passat ja en vaig fer a casa, però vaig perdre la recepta, així que aquest any, després de veure
vàries receptes per la blogosfera, he fet una barreja d'agunes i ha sortit aquest torró.
No és difícil de fer, així que us animo a fer-lo, ja que el resultat val molt la pena.
Ingredients (2 torrons):
-250grs Atmetlla Molta
-3 Rovells
-40grs Aigua
-125grs Sucre
-Ratlladura 1/2 llimona
-1 Cdta canyella
Crema
-1 rovell
-2 Cdes Sucre
Crema
-1 rovell
-2 Cdes Sucre
Començarem fent un almívar, amb el sucre i l'aigua. Ho posem tot a escalfar en un cassó i ho coem a foc viu. Com que no tenia termòmetre he tingut l'almivar coent fins que s'ha tornat ben transparent i al tocar-lo amb els dits es feia un filet de sucre (compte que crema molt!).
En un bol preparem l'atmetlla mòlta, la ratlladura de llimona i la canyella i ho reservem.
Batim els rovells i els afegim poc a poc a l'almivar, sense parar de remenar. Això ho fem fora del foc. És important remenar bé, ja que sinó ho fem els ous es podrien coure.
Tot seguit anem incorporant l'atmetlla fins que estigui ben incorporada a la mescla anterior.
Coem a foc molt baix durant 2-3', sense parar de remenar, amb una cullera de fusta.
Aboquem la barreja als motlles i l'aixafem bé, perquè quedi una massa ben compactada.
Tapem amb paper de cuina i li posem pes a sobre (per expemple un brik de llet). Ho deixem reposar fora de la nevera fins el dia següent, en un lloc fresc.
Desmotllem el torró i preparem la "crema" per sobre. Batim un rovell amb el sucre i el repartim per sobre dels torrons. Espolvorejem una mica més de sucre per sobre i ho cremem amb un bufador de gas.
A mi m'han sortir dos torrons com els de la foto amb aquestes quantitats, els motlles no són molt gruixuts.
Us animeu?
Bona nit de reis!!!
Només amb les fotos ja entren ganes de menjar-se un bon tall! I això que just ara em acabat amb els tiberis nadalencs, però és que és un torró ben llaminer, el de crema cremada, un dels preferits de casa! Petonets!
ResponEliminaSi que l'és....a mi per molt tipa que estigui sempre em queda un raconet per una mica de torró...jiji
Elimina