GALETES I BARRETES

ROSCOS D' ANÍS

de desembre 29, 2016 Clara Amblesmansalamassa 4 Comments

Un dolç típic d'aquestes festes, molt fàcil de fer i ideal per si voleu portar un regalet allà on aneu.
Mai els havia fet, i he seguit la recepta d'Atrapada en mi cocina, amb alguna petita variació.
Ingredients (15 unitats):
-300grs Farina Blat
-125ml Oli Oliva suau
-125ml Anís
-7o grs Sucre
-Pell 1 Llimona
-1 Cda Matalafuga
-Sucre glas 

Escalfem l' oli, sense que arribi a bullir, amb la pell de llimona i la matalafuga. Deixem templar una miqueta.
Traiem la pell de llimona i mesclem l'oli amb el sucre, l'anís i la farina tamitzada. Amassem bé fins que estiguin els ingredients ben integrats i la massa sigui homogènia.
Li donem forma a la massa. Podem formar boletes i fer un forat al mig, o estirar la massa fent una tira i juntar els extrems donant-li forma rodona. Jo he optat pel segon cas perquè la massa era força trencadissa i oliosa.
Coem al forn uns 20' a 180º.
Abans que es refredin del tot les arrebossem amb sucre glas.
També en comptes d'arrebossar-los, podem fer una glassa amb clara d'ou i sucre glas. Hem de batre la clara i anar afegint sucre glas fins a obtenir una massa densa i de color blanc. Suquem els roscos i ho deixem secar.


Potser també t'interessa...

4 comentaris:

  1. Són boníssims! jo també en vaig fer l'any passat i van triomfar, a més són dels dolços més "sans" d'aquesta época ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Quan els he provat artesans, els he devorat, i en canvi els industrials, no m'han agradat mai!. La veritat és que semblen ben fàcils de fer, així que me'ls apunto. Encara que la massa és molt complicada de treballar-la amb tant d'oli? Petonets i Bon Any Nou!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que són fàcils de fer, encara que tens raó...la massa és molt oliosa, però es deixa treballar força bé.

      Elimina