BRIOIXERIA I MASSES

TORTELL DE REIS DE XOCOLATA

de gener 12, 2017 Clara Amblesmansalamassa 4 Comments

Per Reis no pot faltar mai a taula un bon tortell. En els últims anys he anat provant diferents receptes i tipus de tortell. Aquest any n'ha tocat un de xocolata. Ben original, per sorprendre als vostres convidats!


Ingredients (2 tortells mitjans o 1 gran):
-430grs Farina Força
-2 Ous L
-60grs Mantega
-175ml Llet
-125grs Sucre Morè
-7 grs Llevat sec instantàni
-5 Grs Sal
-2 Cdes Aigua tarongina
-Ratlladura 1 Llimona
-50grs Cacao
-150Grs Xocolata amb Llet
-1 Rajolí de Llet
-Atmetlla filetejada
-Cereals xocokrispies

Escalfem la llet amb la pell de llimona i ho deixem infusionar fins que refredi una mica. Retirem la llimona i afegim l'aigua de tarongina, el sucre i la sal.
Mesclem la farina amb el cacao i el llevat i ho posem en un bol. Fem un forat al mig, com si fos un volcà i afegim els ous batuts i la llet. Començem a barrejar i quan la massa estigui més o menys lligada la passem a una superfíce plana i enfarinada (una taula) per treballar-la.
Amassem la massa durant 5' i la deixem reposar 10'. Repetirem aquest procès tres vegades.
Incorporem la mantega a la massa, tallada a daus i a temperatura ambient. Haurem de treballar la massa fins que la mantega estigui ben integrada. Podem seguir el procès anterior, intercalant estones de treball i repòs de la massa.
Donem forma de bola a la massa i la tapem amb un drap. Deixem reposar fins que dobli el volum.
Tallem la massa en dues porcions i li donem forma de tortell. Tapem amb un drap fins que torni a doblar el volum.
Coem al forn a 175º durant 15'.
Deixem refredar, fonem la xocolata al microones amb un rajolí de llet i la repartim per sobre del tortell. Decorar tot seguit amb les atmetlles i els cereals.
Consumir el mateix dia que es fa, o com a molt el dia següent. La massa es seca molt ràpid.
Molt important controlar bé el punt de cocció del tortell, ja que si ens passem quedarà sec.
És una recepta laboriosa en quant al temps total que triga en fer-se, però no és difícil i el resultat és molt bo. De  totes maneres, al no tenir preferment no triga tant. En un matí el tindreu preparat.
Apunteu la recepta per l'any que ve!!











Potser també t'interessa...

4 comentaris:

  1. Que pintaza tiene este roscón!! de chocolate nunca lo hice y me ha encantado, estaría delicioso, es ver el corte y me entran antojos, hace un frío que pela y con un chocolate caliente como apetece....Besss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues la verdad es que si...un subidón de chocolate!

      Elimina
  2. Es veu boníssim!! jo per falta de temps sempre acabo fent el mateix, que també queda genial, eh?! a veure si l'any vinent començo abans les proves i em fico a innovar i a provar-lo així de xoco ;). Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El procés és el mateix, però afegint una mica de cacao, així que ja saps! Segur que sorprendràs!

      Elimina