PASTA ARRÒS PATATES I GRANS

AMANIDA DE QUINOA AMB VINAGRETA DE MOSTASSA

de setembre 23, 2016 Clara Amblesmansalamassa 2 Comments

M'encanta la quinoa. Ja fa temps que la consumim a casa, i de fet poc a poc i sense donar-nos compte, hem anat substituint els hidrats de carboni convencionals per altres tipus de cereals o grans. Un dels casos és aquests.
La quinoa és un pseudoceral sense gluten, provinent de Sud Amèrica. És rica en tots els aminoàcids essencials, i combinada amb un cereal té un aport de proteines similars a la carn. També és rica en àcids grassos, minerals i ferro.
És molt versàtil i fàcil de cuinar. i cada vegada la trobem més fàcilment, així que, a què espereu a probar-la?




Ingredients (2-3 pax):
-150grs Quinoa
-1 pepino
-1 ceba
-1 advocat
-1 pebrot vermell
-Pipes carbassa
-Nous
Vinagreta 
 Suc 1/2 llimona
-2 cull.oli oliva
-1 cdta mostassa dijon
-Sal

Començarem preparant la quinoa. Abans de cuinar-la l'haurem de netejar molt bé amb aigua abundant per eliminar la saponina (resina hidrosoluble amargant que envolta el grà).
Posarem a coure aigua o caldo amb una miqueta de sal. La proporció serà el doble de líquid que de quinoa. Un cop bulli afegim la quinoa i la coem a foc mig durant uns 15'-20'. No serà necessari colar-la, ja que amb aquesta quantitat de líquid s'evaporará toda l'aigua. Si queda una mica de líquid ho deixem reposar 5'. Ho reservem i deixem refredar.
Tallem totes les verdures a daus i les mesclem amb la quinoa. Per últim hi afegirem els fruits secs. Si ho preferiu els podeu torrar una mica en una paella, perquè siguin més digestius.
Per preparar la vinagreta posem tots els ingredients en un got i ho remenem bé fins que quedin ben mesclats.
Amanim la quinoa amb la vinagreta i ja ho tenim llest per servir.
Bon profit!



Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. Aquesta tinc ganes de provar-la ja et dire. No he fet mai quinoa xo ho vull provar!!jejeje. Muaaaa

    ResponElimina