PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

TRENA DE CARBASSA I NOUS

de març 22, 2016 Amblesmansalamassa 2 Comments

Ja feia dies que tenia una pasta de full al congelador i em va venir de gust fer una trena, tot aprofitant una carbassa gegant que tenia. Un dolç ben fàcil de fer, però no per això menys bo.
A més a més, el farcit el podeu fer del que us vingui de gust, fins i tot salat.

 Ingredients:
-1 Pasta de Full
-750grs Carbassa
-1Cdta mescla espècies
-1 Cdta canyella
-125grs Sucre morè
-50grs Nous
-1 Ou
-Sucre i agua per almívar
Començarem fent el dolç de carbassa pel farcit. Pelem i trossejem la carbassa i la coem al forn durant uns 20' amb un rajolí d'oli. Un cop cuita, li afegim el sucre morè i les espècies i ho trinxem tot bé amb una forquilla fins obtenir un puré fi i suau.
Obrirm la pasta de full i la dividim mentalment en tres trossos. Als dos dels costats li fem uns talls horitzontals d'1,5cm de gruix aproximadament. A la franja del mig és on posem el farcit de carbassa i afegim les nous per sobre.

 
Per fer la trena, anem agafant una tira de cada banda i les portem cap al mig, tapant el farcit. Primer una d'una banda i tot seguit una del costat contrari, i així successivament fins que acabem la trena.

 

Pintem amb ou batut i coem al forn a 175º durant 25'.
Mentre es refreda podem fer una mica d'almívar per pintar la trena. Posem en un cassó la mateixa quantitat d'aigua i de sucre (en aquest cas he posat 1/2got de cada; uns 100ml). Ho escalfem fins que bulli i ho deixem 5' al foc fins que espessi una mica.
Pintem la trena amb l'almívar i decorem amb nous.

Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. M'encanten les postres amb carbassa! Aquesta l'haig de provar; la trobo ben original! Sempre associem pasta de full amb cabell d'angel, penso jo; i aquesta trena farcida de puré de carbassa i ben especiada ha de ser deliciosa! Un petonet!

    ResponElimina
  2. Gràcies Anna!! Se'm va acudir així com de casualitat i la veritat és que m'ha agradat molt.

    ResponElimina