PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

PASTÍS DE FORMATGE, PLÀTAN I MADUIXES

d’abril 05, 2015 Amblesmansalamassa 10 Comments

En la época de l'any que ens trobem no podia faltar un pastís de formatge i maduixes. Si és cert que m'agraden més els pastissos de formatge al forn i aquests dies de tanta pluja vindria molt de gust encendre'l, però quan li poso fruita prefereixo fer-los sense forn, m'agrada més, encara que suposo que és qüestió de gustos...
A més a més per fer-lo una mica diferent li he afegit plàtan al formatge.
El resultat molt cremós i amb un gust suau. Les maduixes li dónen un toc fresc que encaixa a la perfecció.


Ingredients (motlle 20cm):
-350grs Formatge Philadelphia
-2 Sobres de Quajada
-1/2 got de Sucre
-1 got de Llet
-1 got de Iogurt grec
-2 Plàtans
-8 Maduixes
-75grs Mantega
-15 Galetes Digestive
-1 Cullerada essència vainilla

Començarem preparant la base del pastís, picant les galetes amb un morter fins convertir-les en una espècie de farina. Fonem la mantega i la barrejem amb les galetes i la vainilla.
Ho aboquem al motlle i aixafem bé amb la mà de manera uniforme, perquè quedi una massa ben compacta. Ho coem al forn uns 10' a 180º.
En una cassola posem a escalfar el formatge, el iogurt, el sucre , els sobres de quajada i el plàtan (que haurem batut juntament amb el got de llet fins a obtenir una papilla). Deixar-ho a foc fluix, remenant de tant en tant fins que començi a bullir.
Retirar del foc i buidar-ho tot al motlle, a sobre de la base de galeta.
Deixar refredar mínim 8 hores.
Una estona abans de servir-lo tallarem les maduixes horitzontalment en 3 o 4 trossos i les posarem a sobre del pastís de formatge. Jo no li he posat gelatina a sobre, però és una opció, ja que al tallar porcions del pastís les maduixes es desmuntaven una mica.


Potser també t'interessa...

10 comentaris:

  1. Realment ja es nota que tenim ganes de caloreta!! Un pastís molt refrescant i el contrast de l'acidesa de la maduixa amb la dolçor del plàtan, segur que el fa irresistible!

    ResponElimina
  2. Doncs si...aquí sembla que costarà que vingui encara el solet, però qualsevol excusa és bona per fer un dolç! jajaja

    ResponElimina
  3. Un pastís que sempre agrada i ara que ens venen les maduixes és un dels pastissos que no falten. si hi haguessis posat unes plomes podria passar per mona...je, je, ho dic pel comentari que em fas... ! bona setmana!

    ResponElimina
  4. Si senyora, boníssim, refrescant i a més, t'ha quedat preciós!
    Marta

    ResponElimina
  5. A mi els pastissos de formatge m'agraden tots, amb forn i sense!! i aquest amb maduixes me l'apunto, boníssim segur! un petó!

    ResponElimina
  6. Soc fan número 1 dels pastissos de formatge, i aquest tipos m'encanta. Quina pinta! Un petó

    ResponElimina