BRIOIXERIA I MASSES

COCA DE FORNER

d’abril 10, 2015 Clara Amblesmansalamassa 6 Comments

Desde sempre ens han agradat molt aquest tipus de coques a casa. Així que quan em vaig comprar el llibre Coques de Xavier Barriga, va ser la primera recepta que em va venir al cap per fer.
A més a més, tot just m'acabo de comprar un robot de cuina amb ganxo per amassar, així que m'ha vingut de perles pe estrenar-lo.

Ingredients (4 coques de 250grs):
-500grs de farina de força
-300ml aigua freda
-10grs llevat fresc
-10grs sal
-35ml oli d'oliva
-Sucre
-Anís dolç

Posem tots els ingredients al bol de l'amassadora, exepte el llevat i l'aigua. Començem a pastar a velocitat lenta, afegint l'aigua a poc a poc fins que la farina l'hagi absorbit tota. Deixem amassar uns minuts i incorporem el llevat. Incrementem la velocitat de pastament i continuem fins que la massa es desenganxi de les parets.
Aquest procés durarà uns 8-9'.
Traiem la massa del bol i li donem forma de bola en una superfície una mica enfarinada. Tapem amb un drap humit perquè no s'assequi i deixem reposar en bloc durant 1 hora.
Passat aquest temps dividim la massa en peçes de 250 grs i li donem forma rectangular, aixafant les coques amb els dits de manera irregular. Les deixem fermentar durant 90' tapades amb un drap humit.
Untar-se els dits amb oli i pintar bé les coques. Escampar sucre per sobre i ,si voleu, també li podeu posar pinyons.
Enfornar, amb el forn preescalfat, a 240º durant 15' o fins que veieu que el sucre es caramel.litza i les coques agafen un color bonic.
Al treure-les del forn, les ruixem amb anís i les deixem refredar sobre una reixeta.
També podeu fer variants afegint xocolata o simplement canvieu el sucre per sal gruixuda per una alternativa salada.







Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Estic buscant la recepta perfecta de la coca de forner, o com en diuen al poble d'on vinc, coca de pa. Boníssima! Me l'emporto!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta no sé si és la perfecta, però a mi em va encantar!!!

      Elimina
  2. Són boníssimes les coques de pa o de forner...amb una presa de xocolata són un esmorzar o berenar perfecte!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, a mi m'encanta!!!! Sempre que vaig a Catalunya de visita em compro un tros ben gros...jajajaja

      Elimina
  3. T'ha quedat espectacular!! Amb la de vegades que l'he menjat i mai m'he animat a fer-la jo... M'haure d'animar perque no te color!! Un bon mos per esmorzar!! Un peto guapa!

    ResponElimina