BESCUITS I MAGDALENES

BESCUIT DE XOCOLATA I FRUITES DEL BOSC. Sense ou

d’abril 15, 2015 Clara Amblesmansalamassa 6 Comments

Ja fa temps que penso en fer un bescuit sense ous. Fa temps havia fet unes magdalenes de plàtan, i m'havien agradat força, així que he tornat a la càrrega. No és que tingui cap problema amb els ous jo, però al meu company abans d'entrenaments durs o competicions li agrada prendre alguna cosa ben energètica, i els ous no sempre li han sentat bé, així que he decidit fer algunes proves aviam que passa.
Queda un bescuit molt esponjós i humit, i el toc de les fruites del bosc encara li aporten més sucositat.
Després de mirar vàries receptes per la blogosfera, per orientar-me una mica, he optat per aquesta, del blog Chocolate y Pimienta, encara que li he fet alguna variació.
Sorprén que a part de no tenir ous, gairebé no té res de greix, ja que no porta mantega i està fet amb molt poc oli, així que un punt més a favor.

 
 Ingredients (motlle rodó 20cm):
-200grs Farina
-125grs Maizena
-450ml Llet semidesnatada
-250grs Sucre
-75grs Cacao en pols
-40ml Oli girasol
-1 culleradeta llevat Royal
-1/2 culleradeta bicarbonat
-75grs trossets taronja confitada
-1 Tassa Fruites del bosc congelades
-Sucre glas

Prèviament descongelem les fruites del bosc.
En un bol barrejem tots els ingredients secs (farina, maizena, sucre, cacao, llevat i bicarbonat) excepte la taronja. Per una altra banda fem el mateix amb els ingredients líquids (llet i oli).
Incorporem els líquids al bol dels ingredients secs i batim bé fins a tenir una massa fina i homogènia.
Enfarinem els trossets de taronja i amb l'ajuda d'un colador espolsem la farina sobrant. Afegim la taronja a la massa i remenem perquè es mescli bé.
Aboquem al motlle, untat amb una mica de mantega i coem al forn, prèvaiment preescalfat, uns 45' a 180º.
A mi se'm ha sortit una mica de massa fora del motlle al fornejar, així que a la propera utilitzaré un motlle un pèl més gran.
Deixem refredar el bescuit, espolvorejem amb sucre glas i escampem les fruites del bosc ( amb el suquet que han deixat anar al descongelar-se) per sobre .




Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. A vegades val la pena experimentar una mica perquè podem fer postres deliciosos i menys calòrics. Aquest bescuit miraré de fer-lo a casa, perquè m'encanta la xocolata però no tant les calories, ha, ha....i la combinació amb fruites del bosc ha de ser deliciosa! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, jo últimament em fixo més en això, fer coses més sanes sense haver de perdre cap plaer...jajajaja

      Elimina
  2. Quina combinació més bona, la xocolata i els fruits del bosc! i una molt bona opció per als intolerants a l'ou o per als qui no els acaba de sentar bé, té un aspecte fantàstic! un petó i feliç finde!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Eva!La verirat és que m'encanta la combinació!!

    ResponElimina
  4. La xocolata i els fruits vermells combinen super bé!! un tallet m'aniria bé amb el cafetó que prenc ara...

    ResponElimina