BRIOIXERIA I MASSES
A més a més, aquesta recepta és senzilla i força ràpida de fer, ja que gairebé la massa no necessita repós ,així que val la pena animar-se!
ROTLLETS DE CANYELLA (CINNAMON ROLLS)
No és la primera vegada que els faig, però tenia la recepta pendent. Un dolç ben saborós, si us agrada la canyella no us deixarà indiferents.A més a més, aquesta recepta és senzilla i força ràpida de fer, ja que gairebé la massa no necessita repós ,així que val la pena animar-se!
Ingredients (12 rotllets):
Massa
-350grs Farina
-50grs Sucre Morè
-1 Ou L
-25grs Mantega fosa
-180 ml Llet
-1/2 Cdta Sal
-5 grs Llevat sec de pà
Farcit
-50grs Mantega Fosa
-80grs Sucre Morè
-1 Cda Canyella
-1/2 Cdta essència vainilla
Fem un volcà amb la farina, mesclada amb el llevat, i a dins hi posem la resta d'ingredients (l'ou batut, la mantega, el sucre, la llet i la sal). Començem mesclant amb una espàtula i tot seguit, quan els ingredients estiguin més o menys lligats, passem la massa a una superfície enfarinada i continuem amassant amb les mans. Ho treballem fins que la massa estigui llisa i elástica.
Formem una bola i deixem reposar mentre preparem el farcit.
Barrejem bé tots els ingredients del farcit. Tot seguit, estirem la massa amb l'ajuda d'un corró. Li donem forma rectangular, deixant-la amb 1 cm de gruix. Escampem la mescla anterior per tota la superfície, repartint-ho bé.
Enrotllem la massa i tallem 12 porcions de tamany semblant.
Col.loquem els rotllets en un motlle rodó, un al costat de l'altre però sense que es toquin, ja que la massa creix força i necessitaran espai.
Deixar reposar 25' en un lloc càlid., tapat amb paper de plata. Si fa fred podem escalfar una mica el forn i després apagar-lo i posar els rotllets a dins a reposar.
Coure al forn a 190º durant 15-18'. És important no passar-se, ja que la massa es reseca molt.
Els podem menjar tèbis o freds, acompanyats d'una tassa de cafè o té.
M'encanta la canyella! i aquests rotllets fa temps que tinc ganes de fer-los, però sempre que mirava receptes veia molta mantega i em feia enrera... aquesta teva veig que és tolerable, així que a veure si trec una estona i provo a fer-los, ja m'imagino l'oloreta que despren el forn ;). Una abraçada!
ResponEliminaA més a més és força ràpida de fer!
EliminaSi dius que faci'l de fer m'animo a provar-la a casa. M'agrada molt la canyella!!
ResponEliminaVal molt la pena!!
Elimina