BRIOIXERIA I MASSES

COCA DE NUTELLA I PINYONS

de juny 23, 2016 Amblesmansalamassa 6 Comments

En un dia com avui no podia faltar una recepta com aquesta. Com ja sabeu, visc a Andalusia, però com a bona catalana que sóc no em perdo mai la ocasió de preparar una bona coca. Així que per celebrar aquest Sant Joan he pensat fer una coca una mica diferent, ja que altres vegades he fet la de crema i fruites confitades.
L'any passat vaig seguir una recepta d'en Xavier Barriga, i aquest any repeteixo i us porto una altra recepta del seu llibre Coques.


 
Ingredients (4 coques 300grs):
- 550grs Farina Força
-3 Ous L
-100grs Mantega
-100grs Sucre blanc
-190ml Aigua
-35grs Llevat Fresc
-Ratlladura 1/2 llimona
-1/2 Cdta canyella en pols
-10grs Sal
-1 Cda Aigua de taronjer
-150grs Nutella
-35grs Pinyons
-1 ou batut
-Sucre gebrat

És i portant abans de començar tenir tots els ingredients freds, per tant els posarem a la nevera el dia anterior.
Posem tots els ingredients al recipient de l'amassadora, exepte la mantega i el llevat. Farem servir el ganxo d'amassar.
Pastem tots els ingredients durant uns 8-10', fins que la massa començi a estar força llisa. 
Tallem la mantega a daus i la incorporem a la mescla, sense parar de pastar, fins que quedi ben integrada.
Quan la massa estigui gairebé a punt afegirem el llevat esmicolat amb una miqueta d'aigua, per ajudar a que es dissolgui bé. Continuem treballant la massa fins que es desenganxi de les parets del recipient de la batedora. Si al treure'l s'enganxa molt a les mans, voldrà dir que li falta una mica de temps de pastament.
Formem una bola amb la massa i la posem a dins d'un bol lleugeremanet engreixat amb oli. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar durant 1-1h30'.
Passada aquesta estona, partim la massa en quatre trossos i els hi donem forma de bola. Tapem la massa amb paper film i la posem a la nevera 30', perquè després la poguem estirar sense problemes.
Amb un corró estirem la massa i li donem la forma desitjada, deixant la coca d'un centímetre de gruix, i la posarem a una safata de forn folrada amb paper de cuina.
Deixem reposar les coques fins que doblin el seu volum. Les pintem amb ou batut, i les decorem amb la Nutella i els pinyons. Podeu posa la nutella a dins d'una màniga pastissera i així la podreu utilitzar sense problemes per decorar la coca. Decorem també amb una mica de sucre gebrat.
Escalfem el forn a 190º i enfornem les coques durant 12-14º, fins que agafin una mica de color. Si ens passem de fornejat ens quedarà un brioix molt sec.
Surten quatre coques força grans, per unes 4 persones cadascuna. Si no voleu tanta quantitat feu la meitat de les quantitats.

Bona revetlla a tothom!!


Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Oooohhhh!!!que xula.. el tall es perfecte. Totes les receptes d´en Xavier Barriba, i la teva coca es un exemple. Bona diada guapa!!!! petons,

    ResponElimina
  2. M'encanta aquest "tuneig" de la clàssica de coca, l'ahuré de provar!! un petó ;)

    ResponElimina
  3. Mira que m'agrada molt la coca de fruita confitada, però quan parlem de Nutella, tot pot canviar, i haig de dir que no em costaria res canviar la clàssica coca de Sant Joan per aquesta de Nutella! Petonets!

    ResponElimina