MERMELADES I CONSERVES

MERMELADA DE CEBA I CARBASSÓ

d’octubre 13, 2015 Clara Amblesmansalamassa 8 Comments

Sembla que últimament la cosa va de carbassons. Cert és que és una verdura que m'agrada molt i que la utilitzo molt sovint, però últimament més. Deu ser que per aquí estan en ple rendiment als horts i això s'ha d'aprofitar.

Ingredients (14 pots de 135ml):
-1175kgrs de Ceba
-1275kgrs Carbassó
-Suc d'una Llimona
-1kgrs Sucre Blanc
-1 Cullerada de concentrat de poma

Pelem les cebes i el carbassó i els tallem a trossos. Començem sofregint la ceba amb un rajolí d'oli d'oliva durant 10'. Passada aquesta estona afegim el carbassó i ho deixem al foc uns 5'.
Afegim el suc de llimona i el sucre i ho coem tot plegat durant 35-45'.
Quan les verdures siguin cuites ho batim amb la batidora i afegim la poma. Coem 5 'més i ho traiem del foc.
Fiquem la melmelada als pots nets i esterilitzats, els tanquem bé amb les tapes i els deixem fins al dia següent a l'inrevés. Jo normalment ho faig així i m'estalvio bullir els pots perquè facin el buit.
Surt molta quantitat, així que si en voleu fer menys reduïu la quantitat i ja està.

Potser també t'interessa...

8 comentaris:

  1. Ohh! aquesta melmelada no l'he fet mai ni n'he menjat!! ja et dic que la provaré!!! gràcies per compartir-la! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc l'havia vist mai, però com ara n'hi ha de tots gustos vaig pensar que no quearia malament!

      Elimina
  2. El nostre hort també està a tope amb els carabassons i les mongetes, amb aquest bo que ha fet fins ara no m'estranya! no havia vist mai una melmelada de carabassó, una proposta molt original! un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! És semblant a la de pebrot, ideal per menjar amb formatge.

      Elimina
  3. Veig que has fet la melmelada! El concentrat de poma és per donar-li textura? O pel gust? Quines ganes de fer-ne un tastet! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sii, ja ho veus!! Només és per la textura, perquè quedi una mica més espés. De gust no es nota.

      Elimina
  4. Pues tiene que ser una rica mermelada, que me encantaria probar. Mil besicos cielo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues ya sabes, o te pones manos a la obra o te pasas por aquí!!

      Elimina