BESCUITS I MAGDALENES,

MINI MAGDALENES INTEGRALS D'ESPELTA

de maig 06, 2015 Amblesmansalamassa 10 Comments

Fullejant el nou llibre de Coques d'en Xavier Barriga he pensat en fer una coca de farina d'espelta, ja que justament me n'acabaven de regalar un quilo. M'he enrecordat que tenia uns motlles i càpsules de mini magdalenes que encara no havia utilitzat mai, així que he variat el format de la coca per aquests petits dolços.

 
Ingredients (30 unitats):
-3 ous L
-210grs Farina d'espelta ecològica
-175grs Sucre Morè
-60ml Llet semidesnatada
-190ml oli d'oliva suau
-7grs de llevat químic
-Ratlladura de 1/2 llimona
-Ratlladura de 1/2 taronjaç
-Un pessic de sal
-Beines de cacao caramelitzades

Batre els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum.
Afegir la llet sense parar de batre, de forma suau perquè no es desinfli la massa. Incorporar també l'oli.
Barrejar en un bol apart, la farina, l'impulsor, la sal i les ratlladures dels cítrics.
Afegir a la preparació anterior la barreja dels ingredients sólids, amb cura. Quan estigui tot ben incorporat treballar la massa enèrgicament durants uns minuts.
Deixar reposar la pasta a la nevera, mínim 2 hores i màxim 24, tapada amb un drap.
Després del repós ho traiem de la nevera i ho batim amb energia.
Escalfem el forn a 220º.
Abocar la pasta als motlles, ja preparats amb les càpsules. No omplir més de 2/3 parts.
Escampar les beines de cacao per sobre i coure uns 10'.
Deixar refredar en una reixeta i guardar en un recipient tancat hermèticament.

Potser també t'interessa...

10 comentaris:

  1. Crec que no he tastat mai les beines de caco caramelitzades, i han d'estar de vici! Hauré de buscar per Barcelona a veure si les trobo que sempre faig servir les gotetes de xocolata. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Tenen un puntet amarg que els hi dóna un contrapunt ben bo!Per variar una miqueta

    ResponElimina
  3. Hauré de buscar i trobar les beines de cacau caramel.litzat!!!!
    Quina pinta tenen aquestes mini magdalenes, i fetes d'aquesta mida...pim-pam, pim-pam no cal posar-les en cap pot, almenys a casa meva heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la farina d'espelta per a coques i magdalenes, l'he descoberta fa poc i ha passat a ser de les preferides! aquestes magdalenes són tot un luxe! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també l'he descobert fa poc, però segur que la tornaré a utilitzar aviat perquè m'ha encantat!

      Elimina
  5. Hola, antes de nada quiero darte las gracias por ese comentario en mi entrada de la alpujarra, y que casualidades de la vida que me dices que vives en capileira, cuando vuelva ya te lo dire. Por cierto esas magdalenas te han quedado divinas, no veo lo de los seguidores para hacerme seguidora de tu blog. Mil besicos

    ResponElimina
  6. Tenen una pinta deliciosa... molt llaminera. Segur que la farina d'espelta deu notar-se molt més sabororsa.
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. No l'havia utilitzat abans i m'ha encantat. A més aquest format petitó no les fa gens pesades, al contrari!

      Elimina