POSTRES DE CULLERA

PANACOTA DE TORRÓ DE XIXONA

de gener 30, 2015 Amblesmansalamassa 7 Comments

No sóc una amant de la panacota. Bueno...en realitat no ho sé, perquè només l'he tastat una vegada, i em va semblar una cosa bastat insípida la veritat, però segurament no seria una bona panacota.
De totes maneres he volgut donar-li una oportunitat i n'he fet una amb una mica de torró que ha sobrat d'aquests nadals.
I...sorpresa!!! Resulta que m'ha encantat i segur que repetiré! Ha quedat una textura molt melosa, més semblant a una mousse que a un flam, així que potser no l'he elaborat correctament...no ho sé, però a mi m'ha semblat boníssima.
Per fer-la una mica més lleugera barrejat nata i llet.



Ingredients (4 persones):
- 200ml Nata postres 35% matèria grasa
-250 ml Llet semidesnatada
-5grs Gelatina neutra en pols
-150grs Torró xixona
-1 Cullerada sucre glas

Escalfem en un cassó la nata, 150ml de llet, el torró i el sucre, a foc mig fins que el torró es desfaci completament i la mescla començi a bullir.
Per una altra banda diluïm la gelatina en la resta de la llet (sense escalfar-la, freda), i ho incorporem al cassó, juntament amb la mescla que hem escalfat.
Remenem bé perquè quedi tot ben lligat i repartim la panacota als recipients que volguem.
Deixem refredar i reservem a la nevera fins abans de servir-ho.

Potser també t'interessa...

7 comentaris:

  1. Jo no l'he cuinada mai a casa, però tinc un tros de torró tou per casa...que crec que podrà ser molt feliçi si s'acaba convertint en panacota. Veig la teva recepta súper fàcil i molt llaminera! Saps, però, per quina quantitat de gelatina en làmines podria substituir la d'en pols? Saps si afecta al gust o la textura? Moltes gràcies, maca!

    ResponElimina
  2. Si, la veritat és que súper fàcil de fer i està boníssim!! Respecte a utilitzar gelatina en pols o en làmina penso que no afecta en res al gust o a la textura, però la veritat és que jo gairebé sempre n'utilitzo en pols. En quant a les quantitats la veritat és que moltes vegades m'he fet aquesta pregunta i ho he mirat a internet, i sembla que 9-10grs de gelatina en pols equivaldrien a 6 làmines.
    Ja em diràs com t'ha quedat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Ja t'explicaré com ha anat l'experiment!

      Elimina
  3. Que rica la panacota,,sabes yo hago mucho estos postres y al final le pongo un sobre de cuajada le da textura mas cremosa,
    El otro día pase a verte y al querer dar a seguidores vi que no lo tienes ,,,le di a círculos de G+ .. Me encanta que estés en granada y publiques en catalán,,una abraçada guapísima..

    ResponElimina
  4. Pues ya lo probaré!! Ya miraré lo de los seguidores...la verdad que con esto del internet todavía soy una novata...jiji. Gracias!!!

    ResponElimina
  5. Una pannacota molt bona, a més et serveix per reciclar així que una recepta ideal! Em fa molta il·lusió que participis a lmeu concurs, a veure quina recepta em prepares, estic ben intrigada i em moro de ganes de veure-les! jejeje Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  6. Gràcies Pilar!!! Ja la tinc preparada.....Ens veiem d'aquí poquet!!

    ResponElimina