LES RECEPTES DE L'ÀVIA,

PANELLETS, Versió 2.0

d’octubre 31, 2014 Amblesmansalamassa 2 Comments

La Castanyada és una de les festivitats que més m'agraden, i mira que fa anys que no la celebro ja que visc lluny de Catalunya i a més a més, sempre em toca treballar. Això no vol dir que faltin els panellets, les castanyes, moniatos i una copeta d'anís.
No sé si serà per estar lluny de la meva terra que m'agrada molt celebrar les festivitats corresponents, amb els seus tradicionals dolços. Així em sento una mica més aprop de les meves arrels.
L'any passat vaig fer una recepta de la meva àvia, i aquest any torno a la càrrega amb una altra, encara que una mica diferent. M'he decidit pels panellets de pinyons, de coco i de cacao i cafè.
Com no podia ser d'una altra manera en aquestes dates, la proposta de Memòries d'una Cuinera d'aquest mes, és aquesta, així que hi participo amb la següent. Si voleu veure la resta de propostes, cliqueu a l'enllaç del blog.
Espero que us agradi i....bona Castanyada a tothom!!!

 


Ingredients (20-25 panellets):
Massapà
-200grs farina ametlla
-150grs sucre glas o llustre
-125grs patata
-1 rovell d'ou
-Ratlladura llimona
Panellet
-1 ou per pintar
-60grs pinyons
-50grs cacao pols
-1/2 sobre de cafè soluble
-50grs coco ratllat
Preparem el massapà el dia anterior, barrejant l'ametlla, la patata bullida (prèviament aixafada i convertida en puré), el sucre, el rovell i la ratlladura de llimona. Ho treballem bé  amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. La tapem amb paper film i la deixem reposar a la nevera fins al dia següent.
Separem la massa en tres parts. A una part li barrejem el cacao i el cafè, i fem boletes que després aixafarem una mica per donar forma de botó.
A l'altre part li afegim el coco ratllat, separem en trossets i li donem forma de piràmide. Amb una mica de coco arrebossem els panellets, a part de barrejar-li a la massa.
I per últim, amb l'altre part de massa fem boletes no gaire grans, les passem per l'ou batut i després pels pinyons. Abans de fornejar tornem a pintar els panellets amb ou batut.
Amb el forn ben calent (220º) coem uns 8-10' fins que estiguin torrats.


Potser també t'interessa...

2 comentaris: