GELATS I POLOS

SANDWICH GELAT

de setembre 08, 2014 Amblesmansalamassa 2 Comments

Qui vici això dels gelats!. Si abans ja en tenia, ara amb el llibre de la Sandra Mangas, Polos y Helados encara més. No sé quantes receptes he fet ja, però a aquest pas els hauré probat tots abans de que s'acabi l'estiu... La veritat és que ja garirebé s'ha acabat, però tinc vàries receptes a la recàmara...així que ja aniran sortint!

 Ingredients ( 4 unitats grans):
Galeta
-150grs mantega freda tallada a daus
-200grs farina
-80grs sucre morè
-1/2 cdta sal
-125grs gotes de xocolata
Cobertura de xocolata
-250grs xocolata negra
-75grs mantega de cacao
-Atmetlla crocanti
Gelat vainilla (1L)
-500ml nata montar
-250ml llet
-150grs sucre
-1 vaina vainilla
-1 cdta maizena
-3 rovells d'ou

Començarem preparant el gelat de vainilla, posant en un cassó 200ml de llet amb 250 ml de nata, la vainilla i el sucre i ho portem a ebullició.
Barrejem la Maizena amb els 50ml de llet restants i ho reservem.
Quan la mescla de llet i nata bulli, retirem la vainilla i la obrim per la meitat, rascant les llavors a sobre la mescla.Afegim els rovells ben batuts i sense para de moure, agreguem també la llet amb la maizena. Tornem a ficar-ho al foc fins que espessi una mica.
Introduïm el cassó en un bol amb aigua amb gel i removem la mescla perquè es refredi ràpidament. Afegim els 250ml de nata restants i reservem al frigorífic fins al dia següent.
Mantecar el gelat a la geladera durant 30 'i abocar el gelat en una safata rectangular, amb el gruix desitjat per tallar després les porcions. Guardar-ho tapat al congelador.
Per fer les galetes, fiquem tots els ingredients en un bol i ho barrejem amb les mans fins a tenir una massa homogènia. Forrem una safata amb paper de forn i extenem la massa fins a obtenir un rectangle d'1cm de gruix. Fornejar uns 10-15' a 180º amb el forn prèviament escalfat. Deixem refredar uns 10' i tallem 8 galetes rectangulars. (Jo vaig fer uns gelats súper grans, us recomano ser cautes amb la mida...)
Un cop fredes les galetes, retirem el gelat del congelador i tallem les porcions per omplir els sandwichs. Emboliquem amb paper film i reservem al congelador.
Fonem la xocolata amb la mantega de cacao. Un cop dissolt ho deixem templar. Traiem els gelats del congelador i els submergim a la cobertura de xocolata fins a la meitat. Arrebossem amb atmetlla crocanti o el que ens vingui de gust i totm a ficar al congelador fins abans de servir. (Aquest pas que sembla senzill em va portat més d'un mal de cap...per això m'han quedat amb un estil...rústic...jajaj!!Ja anirem perfeccionant la tècnica!!. Us recomano que el gelat estigui ben congelat/fred i la xocolata templada perquè sinó es fondrà al posar-hi la xocolata.
Recepta súper recomanable. No és difícil i és molt resultona .I el gelat de vainila és delicíos!


Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. Tinc pendent comprar-me el llibre de la Sara, i més davant aquest recepta que ens presentes. T´han quedat uns sandwichs genials. Petonets
    MJ

    ResponElimina
  2. Si, hi ha un munt de receptes i jo n'he fet vàries i han quedat totes estupendes!

    ResponElimina