GALETES I BARRETES

PASTES D'ATMETLLA I CODONYAT, Reto Tía Alia

d’octubre 28, 2013 Clara Amblesmansalamassa 8 Comments

Torno a participar al Reto Tía Alia amb una recepta dolça. Sembla una recepta sencilla, però m'ha costat trobar la mesura correcta d'ou perquè em surtin unes pastes amb la consitència i textura adequades.
La recepta estava en lliures, així que vaig buscar a quant equivalia una lliura (són 450grs). Moltes pastes han de sortir de tanta quantitat, així que jo he fet una quantitat més petita.


Aquesta és la recepta de Tía Alia:


Ingredients que he utlitzat ( 15 unitats):
-125grs atmetlles crues
-125grs sucre
-3 rovells d'ou mitjans
-1 culleradeta canyella
-Ratlladura llimona
-Codonyat
-Cacahuets picats
-Atmetlles filetejades

Barrejem les atmetlles amb el sucre i ho molim bé fins obtenir una farina. Afegim la ratlladura de llimona i la canyella. Batim els rovells i els incorporem a la farina. Treballem la massa perquè quedi tot mesclat.
Fem boletes i amb el dit fem un forat al mig on ficarem un tros de codonyat. Tot seguit arrebossem els laterals de la pasta amb cacahuet i reservem a la planxa del forn. En comptes de codonyat he fet algunes pastes amb atmetlles filetejades per sobre.
Fornejem a 180-190º fins que estiguin doradetes i ja les tenim llestes!


Potser també t'interessa...

8 comentaris:

  1. Buenos días, ayer no tuve tiempo de ver todas las versiones del reto así en ratos voy a ir visitándoos. Yo también opte por el reto dulce y para mí ha sido un descubrimiento. Por lo que veo en la foto también te han quedado espléndidas.
    Un besote
    Mar

    ResponElimina
  2. Muchas gracias!!!Voy a echarle un vistazo a tu receta...!

    ResponElimina
  3. Gairebè les podràs posar perla castanyada com si fossin panellets, molt creativa!
    Petons
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gairebé si!!! Però a mi mi m'encanten els panellets, així que no fallaré a la cita amb la castanyada!!

      Elimina
  4. Empiezo a arrepentirme por no haber hecho el reto dulce. Muy buenas.

    ResponElimina
  5. Madre mía qué versión más original de las pastas de almendra del reto. Con membrillo! Con lo que a mi me gusta :)

    Enhorabuena por el resultado. Se ven impresionantes.

    Bss

    ResponElimina