POSTRES DE CULLERA
Potser es podria dir "flam"de formatge. Queda de textura densa i gust suau, i la galeta li dóna un toc boníssim!
PASTÍS DE FOTMATGETS I CARAMEL
Aquest pastís m'encanta desde fa anys. Tinc familia asturiana i allà és un postre ben típic. Porto temps intentant fer alguna recepta similar, i de moment aquesta és la que més s'hi assembla.Potser es podria dir "flam"de formatge. Queda de textura densa i gust suau, i la galeta li dóna un toc boníssim!
Ingredients:
-20 Formatgets
-1,250ml LLet
-2 sobres Cuajada
-8 Cullerades sucre
-Galetes
-4 cullerades de sucre pel caramel
Començarem fent el caramel. En una paella posem les 4 cullerades de sucre i unes gotes d'aigua, i ho posem a escalfar a foc mig. Quan el sucre es començi a desfer baixem una mica el foc i ho deixem fins que el caramel sigui ben desfet i tingui un color marró fosc. Tot seguit l'aboquem al motlle i ho repartim bé, amb molta cura perquè crema molt.
Escalfem la llet i afegim els formatgets i les 8 cullerades de sucre. Ho batim tot bé, fins a obtenir una crema suau i fina. Tornem a posar al foc, i quan començi a bullir li afegim els sobres de cuajada. Remenem bé i deixem al foc un parell de minuts més,sense parar-ho de moure. Ho posem al motlle, que ja tindrà el caramel solificat, i a sobre hi repartim les galetes que hi càpiguen.
Ho deixem refredar bé i ho posem a la nevera fins al moment de servir.
Per servir-ho ho desmotllem donant-li la volta i així ens quedarà el sucre a dalt i la galeta abaix.
m'encanta!! la textura mixta entre flam i quallada!! te'l compro ara mateix! petons
ResponEliminaÉs un vici!!!
EliminaJo també te'l compro!! tot el que sembli o s'assembli a un flam o que porti formatge m'encanta!! petonets
ResponEliminaEm passa el mateix!
EliminaJo no el podria fer a casa meva....i mira que ha de ser ben bo!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Ohhh!! Alguna intolerància?
EliminaQue maravilla de flan has preparado guapa!! soy flanera por los 4 costados y podría decir que los flanes son mi pasión, me gustan todos, este se ve divino y por un trocito daría lo que fuera, que delicia...Bess
ResponEliminaLa verdad es que es un postre bien agradecido!
Elimina