PANS I PASTISSOS SALATS
La cervesa li dóna un aroma ben especial, a casa nostra ens ha encantat.
PÀ DE CERVESA, ESPELTA I NOUS
No hi ha res millor que la oloreta del pà acabat de fer, veritat? Aquesta recepta fa temps que espera el seu torn, i ara és una bona época per animar-se ja a encendre el forn.La cervesa li dóna un aroma ben especial, a casa nostra ens ha encantat.
Ingredients (2 pans de 500grs):
-700grs Farina Força Blat
-300grs Farina Espelta Integral
-30 grs Llevat fresc
-660ml Cervesa
-1 1/2 Cdta Sal
-Nous
1h 220º
Posem les farines i la sal en un recipient. Diluïm el llevat amb la cervesa, ho afegim a la mescla anterior i començem a treballar la massa amb les mans. Quan la farina hagi agafat tot el líquid, posem la massa a sobre una superfície una mica enfarinada i amassarem, intercalant periodes de treball i repós. Amassarem uns 5' i deixarem reposar 10', així 3 o 4 vegades. Fins que la massa sigui llisa, elàstica i menys enganxifosa. Quan la massa ja estigui gairebé a punt hi podem mesclar un grapat de nous, al gust.
Donem forma de bola a la massa i la tapem amb un grap. Deixarem reposar en un lloc càlid fins que dobli el seu volum.
Dividim la massa en dos, la treballem una mica i li donem forma de bola a les dues porcions que hem fet. Tornem a tapar amb un drap i tornem a deixar reposar en un lloc càlid fins que gairebé hagi doblat el seu volum altre cop.
Amb un ganivet ben afilat fem uns talls a la massa i coem al forn, prèviament preescalfat, durant 45'/1h a 220º. Per crear vapor al forn podem posar una flanera amb aigua a dins.
Un cop cuit deixar refredar i a gaudir-ho!
Me ha encantado este pan!!que maravilla, una rebanada con un buen jamón, a mi pocas cosas más me hacen falta para ser feliz en la vida jeje, tiene que estar delicioso y con un aroma maravilloso, tomo nota pan con cerveza nunca hice y tengo que probarlo....Bess
ResponEliminaYa me contarás, a mi me encanta!
EliminaSóc una fan incondicional del pa! Fan incondicional de l'espelta i fan incondicional dels pans que porten cervesa: queden genials!! Vaja que el compro! Ja! Les nous només li acaben de donar l'excel·lent! :D
ResponEliminaBon dilluns Clara!
Bon dia!!! Doncs aviam si t'animes a fer-lo tu mateixa!
EliminaOn estigui un bon pa casolà....no n'acostumo a fer perquè me'l menjo massa ràpid, però he de confesar que m'agradaria fer-ne. A veure si m'animo amb aquest teu! petons
ResponEliminaClar...sembla molt engorrós, però no ho és. Només és tenir una mica de paciència :)
EliminaOlot! Quin pa! Quina pinta!!! T'agafo la recepta!!!petons
ResponEliminaMerci Teresa!
EliminaFer pa a casa és dels més grans plaers que hi ha! A mi m'agrada molt! Aquest pa t'ha quedat impressionant....
ResponEliminaPetons,
Olga
A mi m'agrada molt, ho trobo ben distret i sobretot ben gratificant, qun arriba l'hora de menjar-s'ho!
EliminaÉs una de les meves assignatures pendents, perquè m'agrada molt el pa i més fet a casa, però no gaire amassar-lo. Però amb aquesta pinta que no s'animaria a empastifar-se de farina??? Petonets!
ResponEliminaJiji, a mi m'encnta embrutar-me les mans!!
Elimina