PANS I PASTISSOS SALATS

PÀ DE BLAT DE MORO I PIPES amb panificadora

de març 22, 2015 Clara Amblesmansalamassa 4 Comments

Aprofitant els dies que he estat a Barcelona visitant a la familia, hem fet amb l'Àngels, la meva mare, aquest deliciós pà amb la panificadora. Mai l'havia fet servir, i si és cert que sempre havia pensat que perdia una mica la gràcia fer el pà d'aquesta manera, però he de dir que el resultat m'ha encantat. I l'esforç ben poc.
Queda un pà molt gustós, amb una molla tendra i una crosta cruixent.
La farina l'hem comprada a una botiga de Sant Cugat. Ara no recordo el nom, però té molts productes ecològics i de proximitat. És una barreja preparada de farina de blat, farina de blat de moro i pipes de girasol.
Quan torni a Barcelona repetiré segur...


Ingredients ( 1 pà 750grs):
-450grs Farina de blat, blat de moro i pipes (mescla comprada)
-270ml Aigua
-20grs Llevat fresc
-1 cullerada i mitja de sal

Posem tots els ingredients a la panificadora, al mateix temps.
Programem la panificadora. Utilitzarem el Programa 1.Normal per pà blanc. Pes 750grs i torrat màxim.
Deixem la màquineta funcionar i mentrestant podem fer tot allò que volguem sense haver d'estar pendents...i al cap de poques hores...Voilà!!

Potser també t'interessa...

4 comentaris:

  1. La molla ha quedat fantàstica! No te'n recordes per on de Sant Cugat vau trobar la tenda? Visc molt a la vora i seria interessant no haver de baixar sempre a Barcelona per trobar coses. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira quina casualitat que visquis a la vora de Sant Cugat!!
      La botiga és al carrer Valldoreix, molt aprop del Mercadona. Està a 5 minuts de l'estació de ferrocarrils catalans. Té unes portes de vidre molt grans, i ja ho veuràs que vénen llegums, farines i fins i tot xocolata. És petitona però ténen força coses.
      A Sant Cugat, també tens una botiga al carrer Major ( que tampoc m'enrecordo com es diu), que també vénen farina granel, espècies i llegums. Aquest carrer és on està la Cookieteca.
      La veritat és que amb aquesta farina surt un pà boníssim!!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Més fàcil impossible! M'encanta el gust que dóna el blat de moro a les masses... és molt distintiu, molt bo!
    Marta

    ResponElimina