ENTRANTS,
Aquesta és una recepta una mica adaptada, l'he alleugerit suprimint-ne la nata i la mantega, així que és apta per intolerants o alèrgics a la lactosa i també per a vegans.
VICHISSOISE O CREMA DE PORROS
M'encanten les cremes, sobretot aquestes tant polivalents, que les pots prendre ja sigui fredes a l'estiu o calentes durant l'hivern. En faig sovint, encara que al blog no en tinc gairebé cap publicada.Aquesta és una recepta una mica adaptada, l'he alleugerit suprimint-ne la nata i la mantega, així que és apta per intolerants o alèrgics a la lactosa i també per a vegans.
Ingredients (6-8persones):
-5 Porros mitjans (només la part blanca)
-3 Patates mitjanes
-1 Ceba
-4 Gots d'aigua (uns 800ml)
-Sal
-Pebre negre mòlt
-Oli d'oliva
Tallem la ceba i els porros, i els sobregim a la cassola amb un rajolí d'oli d'oliva generós. Els deixem fins que estovin una mica i la ceba agafi un to transparent.
Pelem i trossejem les patates, i les afegim a la cassola. Ho cobrim amb aigua tèbia i ho portem a ebullició, a foc mig. Salpimentem al gust.
Un cop bulli ho deixem coure uns 20'.
Batre-ho tot fins que quedi una textura suau i sense grumolls ja ho tenim llest per servir.
Ara amb aquesta caloreta ho podem servir ben fresquet, acompanyat de crostons de pà torrat.
Ara amb aquesta caloreta ho podem servir ben fresquet, acompanyat de crostons de pà torrat.
Un dels fixes en època de calor! Boníssima Clara
ResponEliminaPtnts
Glòria
Si i ben cómode, perquè ho deixes preparat i ho pots menjar en qualsevol moment.
EliminaLa crema de puerros es mi favorita! Mi madre también la hace sin mantequilla ni nata y siempre me ha parecido exquisita. Ahora en verano también sienta de maravilla, aunque reconozco que la disfruto más caliente en invierno :).
ResponEliminaA mi también me encanta, aunque me pasa lo contrario que a ti...mejor fresquita!
EliminaAquesta és una de les meves preferides,tant per l'hivern com per l'estiu!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Molt versàtil, veritat?
Elimina