ENTRANTS,

VICHISSOISE O CREMA DE PORROS

de juny 21, 2017 Clara Amblesmansalamassa 6 Comments

M'encanten les cremes, sobretot aquestes tant polivalents, que les pots prendre ja sigui fredes a l'estiu o calentes durant l'hivern. En faig sovint, encara que al blog no en tinc gairebé cap publicada.
Aquesta és una recepta una mica adaptada, l'he alleugerit suprimint-ne la nata i la mantega, així que és apta per intolerants o alèrgics a la lactosa i també per a vegans.

Ingredients (6-8persones):
-5 Porros mitjans (només la part blanca)
-3 Patates mitjanes
-1 Ceba
-4 Gots d'aigua (uns 800ml) 
-Sal
-Pebre negre mòlt
-Oli d'oliva

Tallem la ceba i els porros, i els sobregim a la cassola amb un rajolí d'oli d'oliva generós. Els deixem fins que estovin una mica i la ceba agafi un to transparent. 
Pelem i trossejem les patates, i les afegim a la cassola. Ho cobrim amb aigua tèbia i ho portem a ebullició, a foc mig. Salpimentem al gust.
Un cop bulli ho deixem coure uns 20'.
Batre-ho tot fins que quedi una textura suau i sense grumolls  ja ho tenim llest per servir.
Ara amb aquesta caloreta ho podem servir ben fresquet, acompanyat de crostons de pà torrat.




Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Un dels fixes en època de calor! Boníssima Clara
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si i ben cómode, perquè ho deixes preparat i ho pots menjar en qualsevol moment.

      Elimina
  2. La crema de puerros es mi favorita! Mi madre también la hace sin mantequilla ni nata y siempre me ha parecido exquisita. Ahora en verano también sienta de maravilla, aunque reconozco que la disfruto más caliente en invierno :).

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me encanta, aunque me pasa lo contrario que a ti...mejor fresquita!

      Elimina
  3. Aquesta és una de les meves preferides,tant per l'hivern com per l'estiu!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina