BRIOIXERIA I MASSES

MONA DE PASCUA TRADICIONAL

d’abril 13, 2017 Clara Amblesmansalamassa 2 Comments

No podia faltar una recepta com aquesta en aquests dies. Sempre havia fer la mona de xocolata, així que aquest any he optat per una versió més tradicional. Li he "agafat" la recepta a Las recetas de MJ, i no falla, molt recomanable, molt bon resultat! No va durar ni un dia...

 Ingredients:
Preferment
-50grs Farina Força
-5grs Llevat fresc
-30ml Aigua tèbia
Massa
-200grs Farina Força
5grs Llevat fresc
-2 Ous M
-Preferment
-75grs Sucre
-40 ml Oli oliva suau
-Ratlladura d'una taronja
-75grs Xips xocolata amb llet
50grs Fruita confitada
-Un pessic de sal
-1 Ou per pintar 
-1 Ou dur per decorar
-Fideus de xocolata
-Atmetlla crocanti 
Almívar
-50ml Aigua
-50grs Sucre 

Preparem el preferement la nit anterior. En un bol diluïm el llevat en l'aigua tèbia, i afegim la farina. Mesclem tot bé i ho tapem amb un drap.
Al dia següent, agafem un altre bol. Posem els ingredients secs (farina, sucre, sal i ratlladura de taronja), fem un forat al centre i afegim els ous batuts, l'oli i el preferment. El llevat l'he diluït amb els ous. Barrejem bé tots es ingredients i passem la massa a una superfície enfarinada per començar a treballar-la.
Amassem fins que la massa estigui llisa i homogènia. Finalment incorporem les xips de xocolata i la fruita confitada tallada a trossets.
Li donem forma de bola i la posem en un bol, tapada amb un drap, en un lloc càlid fins que dobli el volum. (Trigarà 1-2 hrs).
Passada aquesta estona, li donem forma a la massa, fent-li un forat al mig, com si fos un tortell.
Posem l'ou al forat i ho deixem fermentar fins que torni a doblar el volum, en un lloc càlid.
Pintem amb ou batut i coem al forns uns 15' a 180º.
Un cop fet ho deixem refredar, mentre fem l'almívar.
En un cassó posem el sucre i l'aigua i ho portem a ebullició a foc lent. Deixem coure uns 5' fins que espessi una mica.
Pintem la mona amb l'almívar i tot seguit decorem amb fideus de xocolata i atmetlla crocanti.
A gaudir-ne!!


Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. Aquest any jo tb n'he feta una de tradicional, i la veritat que recent feta és espectacular! Bona mona!

    ResponElimina