DOLÇOS SALUDABLES,

GALETES DE DÀTILS I MANTEGA DE CACAHUET

de novembre 18, 2016 Amblesmansalamassa 10 Comments

Cada vegada aposto més per portar un estil de vida el més saludable possible. No és que fins ara no fos així, però cada vegada li dóno més valor a l'aspecte de la nutrició i intento poc a poc anar fent petits canvis que considero positius.
Dins del meu procès d'estudi, lectura, recerca i aprenentatge he trobat un blog que m'ha semblat súper interessant, ja que trobareu un munt de receptes i idees per fer dolços d'una manera diferent i molt més saludable. Aquesta recepta n'és un exemple, així que us recomano fer-ne un cop d'ull.
Són unes galetes cruixents i gustoses, sense farines, greixos, ous ni sucres refinats. No us ho creieu? Doncs animeu-vos a provar-les i m'expliqueu. A mi m'han encantat!



Ingredients (10 unitats):
-12 Dàtils
-6 Cdtes Mantega cacahuet Bio
-2 Cdtes Cacao
-2 Cdtes trossets cacahuet cru
-40grs Xocolata negra
Posem els dàtils (sense os), la mantega de cacahuet i el cacao dins de la processadora d'aliments. Ho trinxem tots fins a obtenir una massa homogènia. Afegim el cacahuet cru i la xocolata tallada a trossets petits i amassem una mica fins que quedi tot ben mesclat.
Estirem la massa amb un corró, amb un gruix de mig centímetre i tallem les galetes amb un tallapastes (si no en tenim fem boletes amb la massa i les aixafem amb la mà).
Les posem a una safata amb paper de forn i coem durant 8-10' a 175º.
Deixem refredar i guardem en un recipient hermètic.


Potser també t'interessa...

10 comentaris:

  1. Osti nena!!! Quines galetes... Em sento molt identificada, perquè jo cada cop també tinc interès en la meva salut, en aliment sans, menys sucre refinat, productes naturals i orgànics o eco... m'ancanta sentir l'efecte que té en mi i segur que tu també ho notes. Me n'alegro. Li faréuna ullada a aquest blog que dius, té pinta de ser interessat. Haig de fer una recepta similar a aquesta per tenir com a capritx dolcet, encara que a casa utilitzem poc el cacahuet perque el meu germà n'és molt al·lèrgic i pot ser perillós. Prenc nota i a veure si en puc fer quelcom!
    Un petó maca;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són súper ràpides de fer i molt bones, m'han sorprès molt per textura i sabor. Potser pots substituir el cacachuetb per atmetlla o avellanes...

      Elimina
  2. Jo també estic en aquest procés però haig de reconèixer que em costa una mica. Malgrat ser receptes dolces, tenen un gust tan diferent als dolços amb sucres refinats! però també és cert que t'obren un munt de sabors totalment diferents per descobrir. M'apunto la recepta. Per cert, quin és aquest blog que t'ha agradat tant?Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passa el mateix. Tenim el paladar adaptat a uns gustos molt concrets i al canviar-ho costa, però penso que poc a poc et vas a acostumant i es noten millories a l'organisme. El blog es https://wholefoodsimply.com

      Elimina
  3. Que delicia de galletas, te han quedado fabulosas, madre de dios que aspecto tienen, para darse un capricho a media tarde me parecen ideales....Besss

    ResponElimina
  4. Un tipus de dolç per anar introduint a poc a poc...a casa són molt llèpols i fer aquest canvi costa!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'han sorprès molt perquè el gust i textura que tenen, semblen fetes amb farina.

      Elimina
  5. Jo vaig combinant coses més saludable amb lo de tota la vida, però curiositat en tinc al 100%, així que hauré de comprar la mantega de cacahuet i fer-les, la pinta és excel·lent! un petó!

    ResponElimina