DOLÇOS SALUDABLES,

TORTITAS D'ESPELTA I PLÀTAN

de maig 18, 2016 Amblesmansalamassa 0 Comments

Mai m'han cridat especial atenció les tortitas. Les he menjat alguna vegada, en els meus viatges a Londres, però ja no els hi havia fet gaire més cas.
Un dia abans d'una cursa vaig veure que una amiga s'en feia per esmorzar, i ho vaig provar, i resulta que em va anar tant bé que ara me'n he aficionat!.
Aquestes són fetes amb llet d'arròs, farina integral d'espelta, plàtan i xarop d'atzavara. Una opció diferent per a esmorzar.
Es fan molt ràpid i les pots deixar preparades amb antelació, i a més a més les pots combinar amb el que més d'agradi: mel, fruita...


 Ingredients (7-8 unitats):
-3 Ous L
-200grs Farina Integral d'Espelta Eco
-200 ml Llet d'Arròs
-3 Plàtans madurs
-2 Cullerades Coco ratllat
-1 Cdta canyella
-6 Cullerades Xarop d'atzavara
-1'5 Culleradeta Llevat químic

Batim bé els ous i tot seguit afegim la llet d'arròs.
En un bol mesclem la farina, el llevat, el coco i la canyella. Ho afegim a la barreja anterior i remenem bé perquè no ens quedin grumolls.
Aixafem bé el plàtan amb una forquilla i el mesclem amb la massa anterior, juntament amb el xarop d'atzavara.
Escalfem bé una paella antiadherent i l'engrassem amb una mica d'oli. Un cop sigui calenta aboquem ,amb l'ajuda d'un cullerot, una mica de massa al centre de la paella. Deixem que es faci durant un minut (fins que comencin a sortir bombolletes) i li donem la volta amb l'ajuda d'una espàtula o amb un plat, com si fos una truita. Deixem que es faci per l'altra banda un minut més i retirem del foc. 
Servir acompanyades de mel, xarop d'atzavara o inclús caramel.


Potser també t'interessa...

0 comentarios: