MERMELADES I CONSERVES

MERMELADA DE TARONJA

de març 15, 2016 Amblesmansalamassa 4 Comments

En aquesta época no podia faltar una recepta com aquesta. En plena explosió de taronjes per tot arreu, que millor que una boníssima mermelada. En aquest cas he utilitzat taronjes del Valle de Lecrín, zona preciosa de la provincia de Granada i que no em queda gaire lluny de casa. Aquests dies, vagis per on vagis sempre hi ha una furgoneta venent taronjes, així que vaig aprofitar la ocasió i vaig comprar-ne un parell de bosses.
La recepta me l'ha passat una companya, és molt fàcil de fer i he de dir que surt boníssima!!! Una part de les taronjes es cou amb pell i això li dóna un toc ben especial.


Ingredients:
-1 Kgrs de Taronjes amb pell
-2Kgrs de Taronjes netes i pelades
-1'800grs de Sucre
-2 Llimones netes i pelades

Netejem bé les taronjes amb pell. Les tallem a trossets petits i les posem a un bol. 
Fem el mateix amb les taronjes i llimones que ja tenim pelades i ben netes. És important pelar-les bé, eliminant tota la pell blanca que es pugui. El pes de 2Kgrs es refereix un cop les tenim preparades, sense pell.
Afegim el sucre i remenem bé. Ho deixem macerar, mínim 1 hora.
Passat el temps de maceració, ho batim tot amb la turmix.
Ho passem a una cassola i escalfem a foc mig, sense parar de remenar. Un cop començí a bullir, baixem una mica el foc i coem durant 30', remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.
Mentre cou la mermelada, netejem bé els pots on la guardarem, i tot just estigui feta, la posem a dins, la tanquem bé amb les tapes i posem els pots cap per avall fins els dia següent.
Amb aquestes proporcions surt molta quantitat; a mi m'han sortit uns 15 pots mitjans.

Potser també t'interessa...

4 comentaris:

  1. Doncs sí que sembla fàcil fer melmelades! La veritat és que la de taronja ha d'estar boníssima...només en venen al cap aquelles galetes de la marca Lu que porten melmelades de taronja i estan banyades de xocolata, nyam, nyam...!! Quan de temps es poden mantenir en aquests pots? Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai si...que bones que són!! Ja m'has donat una idea...jiji!!

      Elimina
  2. La melmelada de taronja m'encanta! però no m'he animat mai a fer-la a casa... aquesta amb el toc amarg de la pela en el seu punt just ha d'estar bona bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo l'havia fet alguna vegada i no m'havia agradat massa, però aquesta recepta és ben fàcil, ràpida i sobretot...surt boníssima!

      Elimina