BEGUDES

VI CALENT ESPECIAT

de desembre 29, 2015 Clara Amblesmansalamassa 2 Comments

Aquests dies de festes són una mica bojeria...no he parat de cuinar: magret d'ànec, còctel de gambes, bombons, galetes, torrons...però he anat tant de vòlid que no he pogut fer ni una foto!!
Bé, una si...la d'aquest vi especiat, que va ser un obsequi pels meus familiars.
És molt fàcil de fer, queda molt bo i és un regal diferent per aquests dies tant festius.


Ingredients (1L):
-1L Vi rosat o negre
-Pell d'una llimona
-Pell d'una taronja
-1 Branca de canyella
-2 Claus d'olor
-1 Anís estrellat
-4 cullerades sucre morè

Posem tots els ingredients en una cassola i ho escalfem a foc lent. Quan bulli ho deixem coure uns 10' i ja ho tenim llest. Si us agrada molt dolç podeu afegir-hi una mica més de sucre, i si voleu que s'evapori més l'alcohol ho deixeu coure més estona.
És un vi molt llaminer, dels que emborratxen sense que et donis compte..així que bebeu amb moderació...jeje!
Es serveix tèbi o calent, ideal per les llargues tardes d'invern al costat de la xemeneia.

Bona entrada d'any a tothom!!!


Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. Quin regal més original!! jo el més similar que he provat ha estat el famós "gluwain" a Alemanya, i la veritat és que quan fa fred baixa d'allò més bé!! Feliç 2016!!

    ResponElimina
  2. S'hi assembla molt! I si que entra d'una manera....que s'ha de vigilar..jejejej.

    ResponElimina