PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

PASTÍS DE POMA AL'ESTIL AMERICÀ

de maig 20, 2015 Amblesmansalamassa 6 Comments

La veritat és que m'encanten els pastissos amb fruita, de qualsevol estil i forma, sempre em semblen deliciosos. Aquest l'havia vist vàries vegades però mai l'havia fet, així que quan la Begoña em va enviar la recepta no ho vaig dubtar i la vaig de seguida. Tot un encert perquè està boníssima, gràcies!



Ingredients:
Pasta brisa
-250grs Farina fluixa
-125grs mantega freda
-60grs Aigua Freda
-1 Cullerada sucre
-1 Pessic de sal
Farcit
-3 Pomes Golden
-Suc 1 Llimona
-1 Cullerada Maizena
 -100grs Sucre Morè
-1 Cdta sucre avainillat

Començarem preparant la pasta brisa. Jo he seguit les recomanacions e instruccions del blog El Invitado de Invierno, així que us deixo l'enllaç ja que està perfectament explicat. 
Un cop feta la massa i mentre està reposant a la nevera, tallem les pomes a trossets fins, les posem en un bol i ho mesclem amb el suc de llimona, el sucre morè, la maizena, el sucre avainillat i la canyella.
Ho deixem macerar una estoneta.
Estirem la massa amb l'ajuda d'un corró i li donem la forma del motlle. El forrem amb la massa, incloent les parets. Reservarem una mica de massa per fer-li l'enreixat de sobre, encara que si ho prefereiu podeu tapar el pastís amb una altra porció de massa o fins i tot no posar-hi res a sobre.
Un cop forrat el motlle amb la massa, aboquem les pomes a sobre i les repartim bé per tota la superfície. Si hi ha molt de suc de la maceració, procurarem que no caigui al pastís.
Fem tires fines amb la massa que ens hem reservat, les col.loquem per sobre i ho pintem amb mantega.
Coem al forn uns 25' a 200º.
En aquest cas he utilitzat un motlle desmoldable, així que ho he tret del motlle i l'he deixat refredar en una reixeta.
Podem comprar la pasta brisa i així ens estalviem aquest pas.
Servir acompanyat de nata o de gelat.





Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. A mi els pastissos de fruita m'encanten, però si a més són de poma, molt millor! aquest té una pinta genial, i a més t'has animat a fer la base i tot!! jo la tinc pendent però tot arribarà ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Els pastissos amb poma són boníssims! no se els americans, però aquest està per menjar-se'l sencer... ! bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaj..jo els americans tampoc els he tastat, però t'assegur-ho que aquest estava de llepar-se els dits!! Bon cap de setmana!

      Elimina
  3. M'encanten els pastissos de poma, són dels meus preferits! Jo també segueixo la recepta del Invitado de Invierno per la massa brisa. És un blog fantàstic! Ja em menjaria jo un bon tall de la teva, però segur que ja arribo tarda! un petonet!

    ResponElimina
  4. Jajaja, doncs si...a la propera te'n guardo un trosset!!!

    ResponElimina