PETITS PLAERS

CARAMELS DE TOFFEE

de març 11, 2015 Amblesmansalamassa 4 Comments

Desde sempre m'han agradat els caramels tous. De toffee, de xocolata, de regalèsia, tipus sugus...Bé, la veritat és que és difícil trobar algun que no m'agradi... Encara m'enrecordo de les paradetes que hi ha en algunes fires, plenes de caramels ben grossos, d'aquests tous, de diferents colors i sabors...mmm...només de pensar-hi se'm fa la boca aigua!
Bé, a lo que anava....Com gairebé tot el que m'agrada intento fer-ho casolà doncs ara ha tocat el torn d'aquests caramels. Després de donar algunes voltes per la blogosfera he optat per la recepta del blog El Invitado de Invierno, que a la vegada ella va treure del receptari de  Martha Stewart. Ho he seguit al peu de la lletra i la veritat és que han quedat escandalosament bons. Són un vici...



Ingredients (50-60u):
-500ml nata Postres 35%MG
-400grs Sucre
-60grs Mantega
-300ml Glucosa Líquida
-1 Pessic Sal
-1 vaina vainilla

Posem tots els ingredients, menys la vainilla i la sal, en una cassó gran i alt, ja que la mescla puja molt al principi.
Escalfem a foc fort fins que començi a bullir i després ho baixem a foc mig.
Anirem medint la temperatura amb un termòmetre de tant en quant ( ha de ser apte per sucre, que medeixi més de 100º) , i haurem d'estar més atents a partir dels 100-105º.
Quan la barreja arribi a 120º, retirem del foc i afegim la sal i l'interior de la vaina de la vainilla (l'obrim amb un ganivet i raspem l'interior). Mesclem ràpidament i ho aboquem a un motlle, forrat amb paper vegetal i untat amb una mica d'oli de girasol.
Donem uns cops al motlle perquè el caramel es ditribueixi de forma uniforme i deixem refredar tota la nit.
Retirem el paper vegetal i amb l'ajuda d'un ganivet tallem els caramels de la mida que ens agradi. Emboliquem amb paper vegetal retallat a mida i guardem a un lloc fresc.


Potser també t'interessa...

4 comentaris:

  1. Segur que són boníssims... i a més queden preciosos! es pot veure el caviar de la vainilla i queda fantàstic! Sembla una molt bona recepta!
    Marta

    ResponElimina
  2. T'han quedat preciosos! A més m'encanta el toffee! Me l'apunto. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Gràcies Anna! Queden boníssims, no van durar gaire...

    ResponElimina