PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

XURROS. Reto Tía Alia

de febrer 23, 2015 Amblesmansalamassa 10 Comments

Aquest mes, el repte de Tia Alia segueix el seu viatge habitual. És el torn del blog Las recetas de Marichu y las mías, i ens ha proposat fer Bollitos extremeños o Xurros. Jo sóc molt de dolç, no és cap secret, així que m'he tirat de cap amb els xurros. En faig molt sovint, però d'una manera molt diferent, així que he volgut seguir aquesta recepta que és més tradicional.
La boquilla que tenia d'estrella és molt petita així que jo he fet "mini xurros", però estan igual de bons...

 

 Ingredients (2-3 persones):
-1 got de farina ben ple
-1 got i 1/2 d'aigua
-1/4 de culleradeta de llevat Royal
-1 culleradeta de sal
-Oli d'oliva suau
-Sucre
 
Posem l'aigua a bullir en un cassó, juntament amb la sal. Quan bulli retirem del foc i afegim tota la farina i el llevat de cop.
Remenem bé amb una espàtula de fusta fins que la massa es desenganxi de les parets del cassó.
Omplim una màniga pastissera amb una boquilla d'estrella amb la massa i fem els xurros. Primer els hi donem forma a sobre una taula de fusta i seguidament els fregim en abundant oli ben calent fins que estiguin ben torrats. És més convenient fer servir una xurrera, ja que si la massa no surt ben premsada i té aire, al fregir els xurros aquests exploten i et deixen la cuina ben arreglada. Però si no en tenim, doncs ho fem amb una màniga pastissera, com he fet jo, apretant la massa tot el possible per eliminar el màxim d'aire al seu interior.
Escòrrer en paper de cuina i espolvorejar amb sucre quan encara estiguin calents.
Acompanyar d'una bona tassa de xocolata i ja teniu un esmorzar per agafar forces per la resta del dia!
 
 

http://recetasdetiaalia.blogspot.com.es/2014/09/renovarse-o-morir-retotiaalia.html?utm_content=bufferf51df&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Potser també t'interessa...

10 comentaris:

  1. Que ricos,gracias al reto yo saqué la churrera que tenia guardada desde hace mucho tiempo.besinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me hubiera venido bien tener una..pero al final me apañé con la manga pastelera.Un saludo!

      Elimina
  2. me encantan tus churritos, enhorabuena y besitos

    ResponElimina
  3. Una pinta deliciosa, qué ricos, y te salieron genial con la manga...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jiji, lo mío me ha costado, pero quitando algún contratiempo con la masa ha ido todo fenomenal!

      Elimina
  4. Uff quina gana m'has fet venir! Jo també hauré de rescatar la xurrera! Però és que quan t'animes a fer-los és un no parar...!! Un petó!

    ResponElimina
  5. Unas fotos muy chulas, perdóname, no entiendo tu receta. Lo siento. Un muac.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias! En la parte superior (a la derecha ) tienes el traductor. Un saludo!

      Elimina
  6. Unas fotos muy chulas, perdóname, no entiendo tu receta. Lo siento. Un muac.

    ResponElimina