BESCUITS I MAGDALENES

BUNDT CAKE DE XOCOLATA I CAFÈ

de febrer 11, 2015 Amblesmansalamassa 6 Comments

La xocolata és la meva perdició, així que no ho he tingut difícil per triar una recepta  del blog de la Pilar, encara que he vist un munt de receptes que m'agradaria fer, però, com diu la dita..."la cabra tira al monte"...jajaja.
Aquest mes celebra un any desde que va començar el blog, i ha organitzat un concurs per celebrar-ho, on hem de triar la recepta que volguem i fer-la a la nostra manera.
Jo la veritat és que he seguit la recepta al peu de la lletra, amb la única variació que li he afegit una mica de cafè.
Ella ja ho diu, que aquesta recepta és èxit assegurat, i la veritat és que està en lo cert. Té una textura suau i esponjosa, i la cobertura li dóna un punt....que no pots parar de menjar-ne!! És una bomba...
Així doncs, amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del bloc "Les receptes que m'agraden" patrocinat per Castey, i us animo a que passeu pel seu blog perquè té un munt de receptes, tant pel dia dia, com per ocasions especials.



 Ingredients:
Bundt
-350grs Farina
-350grs Sucre
-225grs Margarina
-4 ous L
-60grs Cacao en pols
-3 Culleradetes de cafè soluble
-230ml Llet
-3 Cullerades vinagre
-1/2 Culleradeta sal
-1 Culleradeta essència vainilla
-160 ml aigua
-15grs Bicarbonat
Cobertura
 -150grs Xocolata Negra postres
-100ml Nata
-30grs Margarina
-Un xorret de ron

Preparem tots els ingredients una estona abans, per tenir-los a temperatura ambient .
Batim la margarina amb el sucre, fins que agafi color blanquinós. Tot seguit, anem afegint els ous un a un.
En un bol fiquem tots els ingredients secs (farina, cacao, cafè, bicarbonat i sal) i ho reservem uns instants, mentre preparem el Buttermilk.
Per fer-lo, barrejem la llet amb el vinagre i esperem a que la llet es "talli" i agafi una textura semblant al iogurt líquid.
Anem mesclant la massa dels ous, amb els ingredients secs i el buttermilk.
Finalment incorporem l'aigua i la vainilla i ho remenem bé.
Surt una quantitat molt considerable de massa, així que jo ho he repartit en dos motlles, un de bundtcake i un altre rodó.
Untem els motlles amb mantega i aboquem la mescla a dins.
Preescalfem el forn a 180º i coem durant uns 40'.
Mentre el pastís es refreda fem la cobertura. Escalfem en un cassó la nata, la margarina i el ron. Un cop arribi a ebullició, retirem del foc i afegim la xocolata trossejada. Remenem bé fins que estigui ben desfeta i obtinguem una cobertura fina i brillant. Deixem reposar 5' i repartim per sobre del pastís.
Decorem amb crocanti d'atmetlla i ja ho tenim.




Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Nyam nyam!! Quina passad ade bundt que has fet, mare meua, t'ha quedat espectacular! I amb el gustet de café encara ha de ser més bo! Moltes gracies per participar al cuncurs, m'ha fet molta il.lusió, que tinguis molta sort guapíssima! Un petó molt fort!

    ResponElimina
  2. La foto del tall de pastís és un escàndol! Es nota que t'ha quedat súper-esponjós! Quina delícia! Mira que és difícil elegir entre tantes receptes fantàstiques com té la PIlar al blog! Per cert, pregunta: diuen que quan s'afegeix el buttermilk no s'ha de mesclar gaire perquè si no pot sortir-te'n el bescuit molt compacte. Tú ho has mesclat molt? Gràcies, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah! Doncs no ho sabia...Jo ho he mesclat com sempre, i t'asseguro que ha quedat mooolt esponjós!!!!De totes maneres com s'afegeix al final de l'elaboració simplement es barreja fins que estigui ben integrat a la massa i prou. Més val no fer-lo que té un perill....jajaja

      Elimina
  3. Me encantan los bundt cakes! delicioso !
    suerte en el sorteo
    un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, ese está de muerte!! Gracias por tu visita y un saludo!

      Elimina