PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

POLVORONS D'OLI D'OLIVA

de gener 19, 2015 Amblesmansalamassa 3 Comments

Vaig una mica tard, però no volia perdre l'ocasió de publicar aquesta recepta i haver d' esperar fins l'any que ve, ja que m'ha agradat molt i volia compartir-la amb vosaltres.
No sóc amant dels polvorons, però per Nadal sempre m'agrada fer algun present per la familia, així que vaig pensar perquè no fer-ne, si és una cosa molt típica per aquestes dates...
I no m'he equivocat, ja que queden bonísims, semblen comprats i tot! A més a més vaig comprar aquí els típics papers per embolicar-los i ja quedaven realment autèntics. Segur que els repeteixo en properes ocasions, provant diferents gustos, ja que són ben fàcils de fer i admeten quantitat de variants.
La recepta l'he treta del blog Ma Petite Boulangerie.

Ingredients (30 unitats):
-500grs farina de reposteria
-250grs oli oliva suau
-2 cdta canyella en pols
-200grs sucre glas
-1 cullerada de llavors d'anís

Primer de tot torrarem la farina. La posarem a una safata de forn i la courem durant uns 20' a 175º, remenant de tant en tant, fins que agafi una mica de color. Així evitarem que el polvoró tingui gust a farina crua. En aquest procés perdrem una mica del pes de la farina, ens quedarem amb uns 450grams. Deixem refredar la farina fins el dia següent.
Barrejem tots els ingredients en un bol (farina, sucre, canyella, anís i oli) i li donem forma de bola. A mi m'ha quedat una mescla una mica seca, així que li he afegit un parell de cullerades d'aigua.
Reservem la massa a la nevera uns 30' tapada amb paper film.
Amb l'ajuda d'un corró estirem la massa amb 1'5 cm de gruix aproximadament i tallem amb l'ajuda d'un tallapastes. És una massa molt trencadissa, així que anirem estirant trossos de massa amb cura.
Un cop tallats els polvorons els fiquem a la nevera uns 10' i seguidament coem uns 15' a 180º.
Deixem refredar i espolvorejem amb sucre glas.

Potser també t'interessa...

3 comentaris:

  1. La textura t'ha quedat fantàstica -pel que es veu en la foto- De gust, segur, que està deliciós amb el toc d'anís i canyella! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Ummm ara que ja fa dies del Nadal em tornen a venir de gust i a les fotos es veuen genials! Un peto!

    ResponElimina
  3. Jiji...si, jo ara potser és quan més en menjo. Només un de tant en tant...fins que s'acabin les existències!
    Gràcies per la vostra visita!

    ResponElimina