POSTRES DE CULLERA
De totes maneres he volgut donar-li una oportunitat i n'he fet una amb una mica de torró que ha sobrat d'aquests nadals.
I...sorpresa!!! Resulta que m'ha encantat i segur que repetiré! Ha quedat una textura molt melosa, més semblant a una mousse que a un flam, així que potser no l'he elaborat correctament...no ho sé, però a mi m'ha semblat boníssima.
Per fer-la una mica més lleugera barrejat nata i llet.
PANACOTA DE TORRÓ DE XIXONA
No sóc una amant de la panacota. Bueno...en realitat no ho sé, perquè només l'he tastat una vegada, i em va semblar una cosa bastat insípida la veritat, però segurament no seria una bona panacota.De totes maneres he volgut donar-li una oportunitat i n'he fet una amb una mica de torró que ha sobrat d'aquests nadals.
I...sorpresa!!! Resulta que m'ha encantat i segur que repetiré! Ha quedat una textura molt melosa, més semblant a una mousse que a un flam, així que potser no l'he elaborat correctament...no ho sé, però a mi m'ha semblat boníssima.
Per fer-la una mica més lleugera barrejat nata i llet.
Ingredients (4 persones):
- 200ml Nata postres 35% matèria grasa
-250 ml Llet semidesnatada
-5grs Gelatina neutra en pols
-150grs Torró xixona
-1 Cullerada sucre glas
Escalfem en un cassó la nata, 150ml de llet, el torró i el sucre, a foc mig fins que el torró es desfaci completament i la mescla començi a bullir.
Per una altra banda diluïm la gelatina en la resta de la llet (sense escalfar-la, freda), i ho incorporem al cassó, juntament amb la mescla que hem escalfat.
Remenem bé perquè quedi tot ben lligat i repartim la panacota als recipients que volguem.
Deixem refredar i reservem a la nevera fins abans de servir-ho.
Jo no l'he cuinada mai a casa, però tinc un tros de torró tou per casa...que crec que podrà ser molt feliçi si s'acaba convertint en panacota. Veig la teva recepta súper fàcil i molt llaminera! Saps, però, per quina quantitat de gelatina en làmines podria substituir la d'en pols? Saps si afecta al gust o la textura? Moltes gràcies, maca!
ResponEliminaSi, la veritat és que súper fàcil de fer i està boníssim!! Respecte a utilitzar gelatina en pols o en làmina penso que no afecta en res al gust o a la textura, però la veritat és que jo gairebé sempre n'utilitzo en pols. En quant a les quantitats la veritat és que moltes vegades m'he fet aquesta pregunta i ho he mirat a internet, i sembla que 9-10grs de gelatina en pols equivaldrien a 6 làmines.
ResponEliminaJa em diràs com t'ha quedat!!!
Moltes gràcies! Ja t'explicaré com ha anat l'experiment!
EliminaQue rica la panacota,,sabes yo hago mucho estos postres y al final le pongo un sobre de cuajada le da textura mas cremosa,
ResponEliminaEl otro día pase a verte y al querer dar a seguidores vi que no lo tienes ,,,le di a círculos de G+ .. Me encanta que estés en granada y publiques en catalán,,una abraçada guapísima..
Pues ya lo probaré!! Ya miraré lo de los seguidores...la verdad que con esto del internet todavía soy una novata...jiji. Gracias!!!
ResponEliminaUna pannacota molt bona, a més et serveix per reciclar així que una recepta ideal! Em fa molta il·lusió que participis a lmeu concurs, a veure quina recepta em prepares, estic ben intrigada i em moro de ganes de veure-les! jejeje Una abraçada guapa!
ResponEliminaGràcies Pilar!!! Ja la tinc preparada.....Ens veiem d'aquí poquet!!
ResponElimina