PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

BRAÇ DE GITANO DE XIXONA

de desembre 12, 2013 Amblesmansalamassa 2 Comments

Fa temps que vaig darrera del braç de gitano. Recordo que quan era petia,  els meus pares en compràven un boníssim de crema per celebrar que era diumenge... Aquest està farcit de crema de turró de xixona i està boníssim. Ideal per les celebracions de les dates que s'aproximen.
A més a més, aprofito aquesta recepta per participar al repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera.

 

 Ingredients:
Bescuit
-4 ous M
-100grs sucre
-85grs Maizena
-40grs farina
-1 culleradeta llevat Royal
Crema Xixona
-300grs torró Xixona
-250ml nata per montar
-3 xorrets de llet
-1 xorret Amaretto
Cobertura
-100grs xocolata postres
-1 xorret de llet

Començarem fent el bescuit.Separem les clares dels rovells i montem les clares a punt de neu. Quan estiguin a mig montar els hi afegim el sucre poc a poc i acabem de montar-les.
Batim els rovells i els incoprorem a les clares. Per una altra banda barrejem la farina, amb la maizena i el llevat i ho anem mesclant amb els ous.
Forrem una safata amb paper de forn i aboquem la mescla. Fornejem a 180º durant 12'.
Un cop fora del forn esperem uns minuts i desmotllem. Desenganxem el paper de forn del bescuit, li donem la volta i el tornem a posar a sobre però pel cantó net. Enrotllem el bescuit amb un drap humit, juntament amb el paper de forn i ho deixem enrotllat mentre preparem la crema de torró.
Esmicolem bé el torró i ho barrejem bé amb la nata. Li tirem un xorret d'Amaretto i ho muntem tot fins que agafi textura de mousse.
Desenrotllem el bescuit i li traiem el paper de forn. El farcim amb la crema de torró i ho tornem a enrotllar amb cura, aquesta vegada ja amb les mans, sense el drap.
Desfem al microones la xocolata amb una mica de llet.i cobrim tot el braç de gitano amb la xocolata. Podem decorar amb el que ens vingui de gust.

Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. A mi també m'encantava el de crema, de fet encara és el meu preferit, però com que el torró de xixona també m'agrada no et diria pas que no a un bon tros.
    Moltíssimes gràcies per participar

    ResponElimina
  2. Hola! Fa segles que tinc pendent un braç de gitano i encara no n'he fet cap!!!! Aquest de xixona segur que és ideal per aquestes festes!!! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina