PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

TARTALETES DE POMA, MERMELADA I MERENGA

de novembre 06, 2013 Amblesmansalamassa 0 Comments

Just estava fent zapping i ha aparegut a la tele el programa de "30' con Jamie", del famós Jamie Oliver. M'he quedat enganxada mirant-lo i estava fent unes tartaletes amb una pinta boníssima, així que m'he animat a fer-ne unes jo.

Ingredients (5 unitats):
Massa trencada
-200grs farina
-100grs margarina
-4 cullerades Stevia en pols
-3 cullerades aigua
-1 culleradeta canyella
Merenga
-2 clares d'ou
-5 cullerades de sucre
-1 pessic de sal
Farçit
-2 pomes
-5 cullerades mermelada de maduixa

Començem fent la massa trencada, posant la farina i la mantega en un bol. Amb un ganivet aixafem la mantega fins que quedi a trossets ben petits. Tot seguit, agafem petites quantitats de massa amb les mans i l'anem premsant amb els dits, com si fèssim molletes de pà. Després frotem la massa amb les mans, i els grumolls grans s'aniran fent cada cop més petits, i tindrem una espècie de molla uniforme.
Afegim l'aigua i treballem la massa amb les mans. Formem una bola, la tapem amb paper film i la reservem a la nevera 20'.
Per fer el merenga batim les clares amb un pessic de sal a punt de neu. Les batim fins que tinguem un merenga ben consistent (girem el bol i no cau). Afegim el sucre i batim una mica més fins que estigui ben mesclat.
Pel farçit, ficarem les pomes pelades i a rodanxes al microones, per coure-les una mica, durant 1'30'' i ja ho tenim tot llest per muntar les tartaletes.
Traiem la massa trencada de la nevera i la partim en 5 trossos.
Estirem amb un corró cada tros fent una forma ovalada. Amb cura fiquem la massa a dins d'un motlle (jo no en tenia i he utilitzat una flanera) i amb els fits l'aplanem i li donem forma. Fiquem una mica de paper de plata a sobre, aixafant la massa contra el motlle i fornejem uns 30' a 180º.
Un cop les tartaletes estan gairebé cuites, traiem el paper de plata i preparem el farçit. 
Fiquem una cullerada de mermelada a dins i trossos de poma cuita. També posem una mica de merenga per sobre i tornem a ficar al forn fins que el merenga estigui dorat.
Podem servir acompanyat d'una bola de gelat.


Potser també t'interessa...

0 comentarios: