CARNS I PEIXOS,

CALAMARS FARCITS

d’abril 07, 2013 Amblesmansalamassa 0 Comments

Ingredients (4 persones):
-6 calamars mitjans
-3 butifarres
-2 ous durs
-2 cebes
-4 alls
-2 tomàquets mitjans ratllats
-Picada de 10 atmetlles torrades
-Un grapat de pinyons
-1 molla de pà sucat amb llet
- 1 got de vi ranci
-1 presa de xocolata
-Julivert
-Aigua
-Mitja pastilla avecrem de peix
-Pebre negre mòlt
-Sal
-Escuradents

Primer de tot netejarem bé els calamars. Tallarem les potes i les aletes i les trinxarem ben petites. Deixar el cos dels calamars sencers, preparats per farcir-los.
Prepararem un sofregit, amb una ceba, dos alls i una mica de julivert. Quan el tinguem llest li afegirem els ous durs ben trinxats, una mica de sal, pebre i les aletes i potes de calamars que, haurem sofregit juntament amb la carn de les butifarres prèviament. Mesclarem també la molla de pà amb els ingredients anteriors, i amb això farcirem els calamars.
Al farcir els calamars tindrem en compte de no omplir-los fins dalt perquè no es trenquin, i els tancarem amb un escuradents. Podem tallar les puntes dels escuradents perquè no trenquin els calamars.
Un cop farcits els calamars, farem un altre sofregit que ens servirà per la salsa. Fregirem en una paella una ceba, dos alls i  la ratlladura dels tomàquets.Quan el tinguem fet tirem un got d'aigua, l'avecrem de peix, la presa de xocolata, la picada d'atmetlles, els pinyons, sal i una mica de pebre.
Posem els calamars dins la cassola o olla, un al costat de l'altre, aboquem el got de vi  i omplim d'aigua fins que cobreixi tot just els calamars.
Amb l'olla exprés trigarà uns 10-15' a partir de que començi a pitar, a foc lent.




Potser també t'interessa...

0 comentarios: