BRIOIXERIA I MASSES

TORTELL DE REIS

de gener 13, 2013 Amblesmansalamassa 0 Comments

No podia faltar per aquestes dates!!

Ingredients:
-500gr farina de força
-150gr sucre
-10gr sal
-50gr llevat fresc
-125gr mantega
-20gr de ratlladura de llimona i taronja
-3 ous mitjans
-70gr llet
-Fruita confitada
-Essència de ron o de flor de taronja
El primer pas és fer la massa mare. Diluïm el llevat fresc en la llet tèbia i afegim 3 o 4 cullerades de farina. Fem una bola , tapem amb un drap i ho deixem fermentar uns 30'.
En un bol. afegim la farina i la barrejem amb el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal, els ous, el ron, la massa mare i, per últim, afegim la mantega. Treballem bé la massa fins que estigui tersa i suau.
Tapar-ho i deixar-ho reposar en un lloc càlid fins que la massa dobli el seu volum. Un cop la massa hagi fermentat suficient, la dividim i fem dues boles. Les deixem reposar 10 o 15'.
Arribat aquest punt toca fer el tortell. Treballem una mica la massa amb les mans i li donem la forma de tortell.(Si volem afegir alguna figureta ho farem ara). Altre cop ho tapem i ho deixem reposar 1 h i mitja més.
Preescalfem el forn a 200º.
Fiquem 8' al forn a 200º perquè la crosta s'endurexi. Traiem els tortells del forn i els pintem amb ou batut i els decorem amb la fruita confitada. Els tornem al ficar al forn 10-12' més a 180º i ja estaran llestos per acabar de decorar.
Podem fer un almibar (70% sucre, 30%aigua. Bullim l'aigua i diluïm el sucre) per tirar-lo per sobre del tortell.
I també podem fer una mica de sucre gebrat per acabar de decorar el tortell (Ficar en una safata una mica de sucre i tirar unes gotes d'aigua. Remenar bé i ficar-ho al forn a 150º fins que s'evapori l'aigua i el sucre s'endureixi)
Els tortells els podem fer al gust, jo n'he farcit un amb cabell d'àngel i un altre de trufa.
Bon profit!!

Potser també t'interessa...

0 comentarios: