BRIOIXERIA I MASSES

DONUTS

de desembre 18, 2012 Amblesmansalamassa 0 Comments

Feia temps que volia fer donuts, i després d'alguns intents frustrats he trobat aquesta recepta a Pequerecetas i sembla que la cosa ha sortir prou bé.

 Ingredients (15 donuts):
-400grs farina
-250ml llet
-1/2 culleradeta de sal
-10gr llevat de pà
-1 ou
-50gr mantega
-50gr sucre
-Pell d'una taronja
-150gr xocolata de postres
-200gr sucre glas
-Oli de girasol per fregir

Per començar bullim la pell de taronja amb la llet i deixem refredar una mica. Barrejem els ingredients secs i (farina, llevat i sal) i fem un volcà. Afegim a dins l'ou batut i la llet i ho amassem tot. Finalment incorporem la mantega a temperatura ambient i en daus i tornem a amassar fins que quedi una massa homogènea.
Deixem fermentar la massa tapada amb un drap en un lloc càlid durant unes 2 hrs o fins que la massa hagi doblat el seu volum.
Amassem i estirem la massa a 1cm de gruix. Fem la forma dels donuts (ja sigui amb talladonuts o com poguem. Jo he fet servir un got gran i un tap d'aigua per donar-li forma.) i deixem reposar uns 30'.
Escalfar bé l'oli i fregir fins que estiguin torradets per les dues bandes. Secar en paper de cuina i refredar.
Podem fer una glassa amb sucre, barrejant el sucre glas amb 2 o 3 cullerades de llet. També podem desfer xocolata(amb 2 cullerades de nata perquè sigui una mica més líquida) per fer donuts de xocolata. Désprés li tirem per sobre i ja estan a punt per menjar!!!


Potser també t'interessa...

0 comentarios: