CARNS I PEIXOS

ROASTBEEF AMB SALSA DE CEBA O EL COMIAT DEL REPTE DE TÍA ALIA

de novembre 30, 2015 Amblesmansalamassa 6 Comments

Aquesta és una entrada un tant especial, ja que a part d'una recepta és un comiat; un comiat al Reto Tía Alia, que després de dos anys i mig d'aventures ha arribat al seu fi.
Va ser el primer repte en el qual vaig començar a participar, i és per això que m'ha fet il.lusió participar en aquest petit homenatge de comiat.
En aquesta ocasió, la Carmen ens proposava triar la recepta que volguèssim del receptari de Tía Alia, així que jo m'he decantat pel "Rosbif al Natural".
L'he adaptada una miqueta, i li he afegit una salsa de ceba que li va que ni pintada, que a més a més, és com es fa a casa nostra.
Si voleu veure la resta de propostes les trobareu al seu blog.

Ingredients(4-5 persones):
-1 Kgrs de carn de vedella sense òs (Mitjanes/Entrecot)
-1/2 got de Conyac
-4 Cebes mitjanes
-Sal
-Oli d'oliva
-Pebre

Tallem les cebes a aros fins i les posem en una safata de forn amb un rajolí d'oli d'oliva .
Segellem la carn en una paella, donant-li a volta perquè ho faci per totes bandes per igual. Si cal, embolicarem la carn amb una corda per donar-li forma rectangular i el més regular possible.
Posar la carn al forn, a 180º, juntament amb la ceba i empebrem.
Quan hagin passat 15' afegim el conyac i girem la carn. Hem de vigilar que la safata no es quedi sense líquid. Si veiem que està molt seca, li posem un altre rajolí d'oli, conyac o caldo.
Triga uns 20-25' per quilo de carn. En aquest cas ho he tingut 25' a 180º i ha quedat força cru. Si us agrada una miqueta més fet allargueu una mica la cocció.
Passat el temps de cocció, traiem la carn del forn, la salem i reservem. Deixem la ceba al forn fins que sigui cuita del tot, i després la passarem pel xino per obtenir la salsa de ceba.
Per tallar la carn haurem d'esperar un parell d'hores, a que refredi una mica o estigui tèbia. La tallarem el més fina possible i la servirem acompanyada de la salsa ben calenta.



#RETOTÍAALIA


Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Querida Clara, gracias por estar hoy con nosotros en esta última edición del reto y en el homenaje a Alia. Has preparado una receta que le habría encantado y te ha quedado fabulosa, tan rojita por dentro tan jugosa. Me gusta muchísimo ese acompañamiento de salsa de cebolla. Como tu dices, le va que ni pintada!

    Un abrazo gordo y hasta pronto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti por hacernos partícipes durante todo este tiempo!! Un abrazo y hasta la próxima!!!

      Elimina
  2. Con un poco de penita acompañamos hoy a Carmen para clausurar el Reto de Tia Alia, verdad ?? pero que vamos a hacer ?? las cosas son así.. Me encanta tu elección y tu "toque". Un roastbeef espectacular!!. Besoss!!!!!

    ResponElimina
  3. a casa la carn no els agrada crua... jo no menjo carn vermella... però reconec que ha aquest roastbeef ha d'estar bo!

    ResponElimina
  4. Doncs si que estem bé,,,jiji. Si que està bo si, però si no t'agrada la carn vermella ni crua....a otra cosa mariposa!

    ResponElimina