POSTRES DE CULLERA
Per variar, i com gairebé tots els reptes on he participat, no coneixia la recepta, ni tant sols l'he probat mai, així que és una motivació més fer fer-ho.
Aquest mes l'anfitrió del repte és el blog Con las zarpas en la massa, així que si voleu consultar les demés propostes les trobareu allà.
CREMA DE LLIMONA AMB MERENGA. Reto Tía Alia
Amb el mes de septembre torna la rutina i el dia a dia de la majoria de nosaltres. Com no podia ser d'una altra manera, també torna el Reto Tia Alia, encara que ho fa amb forçes novetats. Podeu consultar aquí el nou funcionament, ja que el repte s'ha tornat molt viatjer.Per variar, i com gairebé tots els reptes on he participat, no coneixia la recepta, ni tant sols l'he probat mai, així que és una motivació més fer fer-ho.
Aquest mes l'anfitrió del repte és el blog Con las zarpas en la massa, així que si voleu consultar les demés propostes les trobareu allà.
Recepta Tía Alia:
Ingredients (4 persones):
Crema
-1/2L Llet
-2 Llimones i mitja
-150grs sucre
-4 rovells
Merenga
-1 clara d'ou
-35grs sucre
Coemnçem pelant les llimones i traient-lis el suc.
Escalfem la llet amb la pell de les llimones fins que bulli. Retirem del foc i ho deixem refredar tapat.
Batim els rovells amb 50grs de sucre i ho afegim a la llet. Escalfar-ho a foc fluix, removent sense parar fins que espessi .
Amb el suc de les llimones i 100grs de sucre fem un almívar, fent-ho bullir tot junt durant uns minuts.
Mesclem la crema amb l'almívar i ho posem als gotets o recipients que volguem. Deixem refredar i després ho posem a la nevera.
Per fer el merenga, batim la clara d'ou a punt de neu, amb un pessic de sal. Quan començi a montar-se la clara li afegim el sucre i seguim batint fins que tingui una textura molt densa i un color blanc brillant.
Just abans de servir-ho , repartim el merenga amb una màniga pastissera pels gotets, i amb un bufador culinari, cremem el merenga fins que agafi un color torrat.
A mi m'ha quedat una crema de textura suau i gust una mica àcid. Si us agrada més dolça li afegiu més sucre i ja està.
Hola!! Me gusta tu versión de la crema de limón con el merengue, tiene que estar muy buena la combinación. Un saludo!
ResponEliminaEl merengue y el limón que buena combinación!! Yo también opté por la dulce jeje.Un besote!!
ResponEliminawww.losantojitosdemaria.blogspot.com
Quina bona idea! La merenga queda de luxe amb la llimona, una combinació que em torna boja però que mai he cuinat, aquesta teva segur que la preparo! Jo he participat amb la recepta salada, la veritat es que m'ha encantat però ara em fas venir ganes de preparar la dolça! Vaig a fer una volta pel teu bloc que no el coneixia i em sembla que m'agradarà molt, una abraçada maca!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
¡Qué bonita presentación! Nosotras nos decidimos por la receta salada pero, seguro que también probamos esta crema tan rica :)
ResponEliminaQue rica con el merengue quemado por encima,yo tambien la hice y nos gustó mucho.besinos
ResponEliminaMe ha gustado la presentación y que le has puesto merengue por encima, además casan muy bien el merengue con el limón. Yo también me decante por la dulce.
ResponEliminaUn beso.
Muchas gracias por vuestras visitas y comentarios!
ResponEliminaqué buena idea tostarla dentro de los vasitos, me ha encantado, enhorabuena por tu receta, el blog precioso, besos
ResponEliminaMolt bona la teva idea de combinar merengue amb llimona, és un tàndem que sempre funciona.
ResponEliminaJo també m'he decantat pel gelat, era massa temptador!!!
Petons,
Lo del merengue le da un toque muy original. Besotes hermosa
ResponEliminaHola, hola! casi tocaya!!! jajaja
ResponEliminaMe alegra mucho que te haya gustado la receta y me alegra ver lo resuelta que eres aprovechando las claras y rematando la crema con el merengue. Cachis! qué tonta soy que no se me ha ocurrido, brrr
Muchas gracias por participar en el reto ;). Salu2.Paula
Quins gotets mes xulos, i amb la merenga han d´estar moolt bons.. Ens veiem en el proper repte. Petons,
ResponEliminaQué buena idea darle uso a las claras para el merenge, ¿verdad? Yo también lo hice y me encantó la combinación con la crema cítrica, pero he de decir que tu presentación es mucho más artística, ¡de lujo!
ResponEliminaEse recubrimiento de merengue es la guinda, je,je. Yo hice la salada, pero me he dejado esta en pendientes.
ResponEliminaBss
Elena
Me tienes los jugos gástricos revolucionados viendo tus fotos.
ResponEliminaCon el merengue ya lo has bordado....me encanta.
ResponEliminaBesotes y nos vemos el próximo mes.
Mar
Muchas gracias por pasar por aquí un ratito!!!!
ResponEliminaM'agrada molt que hi hagis afegit merenga, també he escollit la opció dolça i m'ha encantat. Fins el proper repte.
ResponEliminaPetons
Mmm ¡que apetecible con ese merengue por encima!. Me encanta :D
ResponElimina