PANS I PASTISSOS SALATS
Aquesta no és una recepta seva 100%, ja que l'he adaptat una mica perquè li he afegit blat de moro i he variat algunes quantitats un pèl, però la base de la recepta si que l'he treta d'un dels seus libres.
No és una recepta difícil i la veritat és que el resultat val molt la pena.
Jo he fet servir l'amassadora o robot, però també ho podeu fer a mà, encara que serà una mica més laboriós. Ja tinc una recepta al blog de pà de blat de moro i pipes, però és feta amb la panificadora.
PÀ DE BLAT DE MORO
Tinc gairebé tots els llibres d'en Xavier Barriga, i la veritat és que m'encanten! El que em falta és una mica de temps per poder anar fent les receptes. Poc a poc, en vaig tatxant algunes de la llista.Aquesta no és una recepta seva 100%, ja que l'he adaptat una mica perquè li he afegit blat de moro i he variat algunes quantitats un pèl, però la base de la recepta si que l'he treta d'un dels seus libres.
No és una recepta difícil i la veritat és que el resultat val molt la pena.
Jo he fet servir l'amassadora o robot, però també ho podeu fer a mà, encara que serà una mica més laboriós. Ja tinc una recepta al blog de pà de blat de moro i pipes, però és feta amb la panificadora.
Ingredients (3 pans de 500-600grs aprox):
-1000kgr Farina de força
-500grs Farina de Blat de moro
-1L Aigua
-20grs Llevat fresc
-55grs Sal
-2 grapats Pipes de carbassa
Ficar els ingredients secs a dins del robot (farina i sal), juntament amb l'aigua tèbia. Encenem l'amassadora i treballem fins que la massa sigui llisa i es desenganxi de les parets del cassó. Incorporem el llevat amb una miqueta d'aigua perquè es disolgui millor i deixem que segueixi una mica més el pastat. Quan la massa ja estigui gairebé a punt hi incorporarem les pipes.
Retirem la massa del cassó i formem una bola. La posem en un bol ampli i la tapem amb un drap humit. Deixem resposar la massa fins que dobli el seu volum.
Traiem la massa del bol i la dividim en tres porcions. Donem forma als pans i els posem a sobre de la safata del forn, una mica enfarinada, i ho tornem a tapar amb un drap humit, fins que dobli el seu volum, altra vegada.
Fem uns tall als pans, amb un ganivet ben afilat i els fiquem al forn que haurem prescalfat a 250º. Abaixem la temperatura a 180º , vaporitzem les parets del forn amb aigua i coem durant 30'.
Treure del forn i deixar-los refredar.
Amb el que m'agradaria fer pa a casa, però no se'm donen massa bé les masses; no obstant sembla que aquesta recepta no és massa difícil de fer; a més m'encanta el pa de blat de moro, és dels meus preferits. Serà qüestió de posar-se mans a la massa. Ja t'explicaré!
ResponEliminaDoncs ja saps, aquesta recepta no és difícil, i si tens un robot sortirà sola...ja m'expliques aviam que tal!!
EliminaQuè valenta!! jo amb el pa m'animo, però no modifico mai res perquè sempre tinc por de liar-la... la veritat és que l'aspecte és genial, així que m'animaré a fer-lo que tinc 1 kg de farina de blat de moro pendent de gastar! un petó!
ResponEliminaDe valenta res!!No et negaré que moltes vegades m'ha sortit malament, però si no es proba mai et sortirà! Anima't i ja veuràs que no és tant difícil.
EliminaHola chicas, me encanta como os ha quedado, la miga y esa corteza tostadita. Un beso fuerte!
ResponEliminaGracias!!!!!
Elimina