PANS I PASTISSOS SALATS

PÀ DE BLAT DE MORO

de novembre 17, 2015 Amblesmansalamassa 6 Comments

Tinc gairebé tots els llibres d'en Xavier Barriga, i la veritat és que m'encanten! El que em falta és una mica de temps per poder anar fent les receptes. Poc a poc, en vaig tatxant algunes de la llista.
Aquesta no és una recepta seva 100%, ja que l'he adaptat una mica perquè li he afegit blat de moro i he variat algunes quantitats un pèl, però la base de la recepta si que l'he treta d'un dels seus libres.
No és una recepta difícil i la veritat és que el resultat val molt la pena.
Jo he fet servir l'amassadora o robot, però també ho podeu fer a mà, encara que serà una mica més laboriós. Ja tinc una recepta al blog de pà de blat de moro i pipes, però és feta amb la panificadora.


Ingredients (3 pans de 500-600grs aprox):
-1000kgr Farina de força
-500grs Farina de Blat de moro
-1L Aigua
-20grs Llevat fresc
-55grs Sal
-2 grapats Pipes de carbassa 

Ficar els ingredients secs a dins del robot (farina i sal), juntament amb l'aigua tèbia. Encenem l'amassadora i treballem fins que la massa sigui llisa i es desenganxi de les parets del cassó. Incorporem el llevat amb una miqueta d'aigua perquè es disolgui millor i deixem que segueixi una mica més el pastat. Quan la massa ja estigui gairebé a punt hi incorporarem les pipes.
Retirem la massa del cassó i formem una bola. La posem en un bol ampli i la tapem amb un drap humit. Deixem resposar la massa fins que dobli el seu volum.
Traiem la massa del bol i la dividim en tres porcions. Donem forma als pans i els posem a sobre de la safata del forn, una mica enfarinada, i ho tornem a tapar amb un drap humit, fins que dobli el seu volum, altra vegada.
Fem uns tall als pans, amb un ganivet ben afilat i els fiquem al forn que haurem prescalfat a 250º. Abaixem la temperatura a 180º , vaporitzem les parets del forn amb aigua i coem durant 30'.
Treure del forn i deixar-los refredar.


Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Amb el que m'agradaria fer pa a casa, però no se'm donen massa bé les masses; no obstant sembla que aquesta recepta no és massa difícil de fer; a més m'encanta el pa de blat de moro, és dels meus preferits. Serà qüestió de posar-se mans a la massa. Ja t'explicaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps, aquesta recepta no és difícil, i si tens un robot sortirà sola...ja m'expliques aviam que tal!!

      Elimina
  2. Què valenta!! jo amb el pa m'animo, però no modifico mai res perquè sempre tinc por de liar-la... la veritat és que l'aspecte és genial, així que m'animaré a fer-lo que tinc 1 kg de farina de blat de moro pendent de gastar! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De valenta res!!No et negaré que moltes vegades m'ha sortit malament, però si no es proba mai et sortirà! Anima't i ja veuràs que no és tant difícil.

      Elimina
  3. Hola chicas, me encanta como os ha quedado, la miga y esa corteza tostadita. Un beso fuerte!

    ResponElimina