PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS
Aquí al Sud són molt típiques per Setmana Santa, encara que molta gent les menja també durant la resta de l'any, però li diuen Torrijas. A l'inici del blog vaig fer-ne unes però les fotos fan por...així que les he tornat a fer, però una mica diferents.
Aquestes rostes no són fregides, sinó que estan embolcallades per una capa de caramel, que li dóna un toc cruixent, però alhora són cremoses i molt gustoses.
ROSTES DE SANTA TERESA CARAMEL.LITZADES o TORRIJAS
Curiosament he descobert aquest dolç aquí a Andalusia. Quan vivia a Catalunya n'havia sentit parlar, però mai les havia tastat, ja que a casa mai se'n han fet.Aquí al Sud són molt típiques per Setmana Santa, encara que molta gent les menja també durant la resta de l'any, però li diuen Torrijas. A l'inici del blog vaig fer-ne unes però les fotos fan por...així que les he tornat a fer, però una mica diferents.
Aquestes rostes no són fregides, sinó que estan embolcallades per una capa de caramel, que li dóna un toc cruixent, però alhora són cremoses i molt gustoses.
Ingredients (8 unitats):
-8 Llesques de pà sec
-1 Got i mig de Llet
-1 ou
-1 Cullerada essència vainilla
-1 Cullerada mantega
-6 Cullerades de sucre
Començarem tallant el pà. N'he fet servir un de llesques molts grans, que sembla pà de motlle.
Tallem les vores i ens quedem amb quadrats de molla, d'uns dos centímetres de gruix. Deixem el pà destapat tota la nit perquè es ressequi.
Batim l'ou i el mesclem amb la llet i la vainilla. Mullem el pà per les dues bandes fins que estigui ben impregnat i reservem.
En una paella posem la mantega amb el sucre i escalfem a foc fluix fins que es començi a fer el caramel. Quan començi a agafar un to daurat afegim els trossos de pà i deixem que es caramel.litzin.
Li dónem la volta amb cura, amb l'ajuda d'una espàtula i caramel.litzem l'altra banda.
Treure de la paella i servir ràpidament, ja que quan el caramel es refreda s'ens poden quedar les rostes enganxades a la paella i es poden trencar al treure-les.
Hola Clara! gràcies per deixar un comentari al meu blog, així t'he conegut ;). Aquestes rostes amb el caramel fan una pinta tremenda, jo tinc pendent fer-ne demà per participar al memòries, sempre a l'últim moment! un petó! Eva - cuinantentrellibres
ResponEliminaGràcies a tu, ja ens anem veient!!
ResponEliminael toc caramelitzat ha de ser la bomba Clara!!!! T'han quedat molt maques. Gràcies per participar a memòries. Petonets
ResponEliminaSi, és diferent i esta de mort!
EliminaClara!! Que bé haver arribat fins aquí!! Merci per venir fins al meu bloc :) I vaja entrada que em trobo!! Genials les 'torrijas'!! A mi em passa com a tu: no les he tastat mai!!!! Aquests dies n'estic veient tantes receptes que sembla inevitable posar-s'hi! :) Amb el caramel han de ser MOLT bones!!
ResponEliminaBona Setmana Santa!
Una abraçada
Esta ben bones, així que te les recomano!!
EliminaJo no les he tastades mai però veient aquest color dauradet m'entra una gana! A més deuen quedar un xic cruixents, no? Una delícia! Una abraçada!
ResponEliminaSi,queden cruixents per fora i ben sucoses per dins. Una recepta ben fàcil i que serveix per aprofitar el pà sec.
ResponEliminaEl toc del caramel deu quedar molt original i molt bo... Bona idea!
ResponEliminaMarta
Li dóna un toc cruixent d'allò més bo. Una manera diferent de fer-les.
Elimina