CARNS I PEIXOS

HAMBURGUESA DE POLLASTRE I BOLETS

de setembre 25, 2014 Amblesmansalamassa 2 Comments

No tenia cap recepta d'hamburgueses, i la veritat és que no en menjo gaire sovint, però al veure que la proposta de Memòries d'una Cuinera d'aquest mes era aquesta, m'he animat i ja que ho fem, ho fem bé..jajaja.
Així que he fet una hamburguesa com dèu mana, amb pà i ketxup casolà també. Prepareu-vos que ara ve una bona parrafada...
La recepta del pà l'he treta del bloc Tia Alía Recetas i la del ketxup ha sigut una mica d'aquí, una mica d'allà i al final faig el que em sembla...




 Ingredients( 4 hamburgueses completes):
Panets
-500grs farina de força
-250grs llet
-25grs llevat fresc
-50grs mantega
-1cdta sal
-20grs sucre
-Llavors de rosella
-Sèsam
-Llet per pintar els panets
Hamburguesa
-500grs carn picada de pollastre
-1 grapat de bolets deshidratats
-Sal i pebre 
-Julivert
-2 cebes
-1 tomàquet
-Enciam
-Formatge
Ketxup
-1kg tomàquets madurs
-1 ceba
-1 pebrot verd
-1/2 all
-75grs sucre
-1 cullerada mel
-60ml vinagre vi blanc
-1/2 cdta sal
-1/2 cdta pebre vermell dolç
-1/2 cdta mostassa pols
-1 fulla llaurer

Començarem fent el PÀ. Diluïm el llevat amb una mica de llet tèbia. Mentrestant desfem la mantega i la juntem amb la resta de la llet. En un bol barrejem la farina, la sal i el sucre i fem un forat al mig on abocarem el llevat, la mantega i la llet. Barrejem una mica amb la mà i quan la farina hagi absorbit el líquid passem la massa a una superfície enfarinada. Treballem la massa un parell de minuts i la deixem reposar un altre parell de minuts. Fem això dos o tres vegades i llavors li donem forma de bola i la deixem reposar tapada amb un drap, fins que dobli el seu tamany.
Un cop hagi fermentat suficient, tallem la massa en 4 trossos igual (així surten uns entrepans molts grossos. Si els voleu més petits podeu treure'n 6) i els hi donem forma de pilota. Els aixafem una mica amb la mà perquè quedin una mica plans i els fiquem en una safata de forn. Tapem amb un drap i deixem fermentar altra vegada, fins que doblin el volum.
Un cop hagin crescut els pans, pinzellem amb llet i decorem amb sèsam i llavors de rosella.
Coem al forn 12' a 200º.
Per fer les HAMBURGUESES, ficarem en remull amb aigua freda els bolets durant 5'. Els escorrem bé i els piquem a trossets petits.
Barrejem la carn picada, amb els bolets, ceba caramelitzada* i julivert. Salpimentem al gust i dividim la massa en 4 trossos. Els hi donem forma d'hamburguesa i ho coem en una paella amb oli d'oliva fins que la carn estigui al seu punt.
La CEBA CARAMELITZADA, la farem coent les cebes en una paella amb molt poc oli i a foc molt suau. Tallarem les cebes a juliana i les courem tapades molt a poc a poc i removent de tant en tant. La ceba s'anirà tornant transparent i després anirà agafant un color marró, com de caramel. En aquest punt la retirem del foc i ja la tenim llesta.
Només falta el KETXUP, que no pot faltar d'acompanyament.
Tallem la verdura a trossets petits i la coem uns 30' a foc fluix i sense gairebé oli, amb el llaurer. Passada aquesta estona ho triturem tot, juntament amb les espècies, el vinagre, el sucre i la mel, i ho tornem a ficar a foc fluix durant 1 hora aproximadament. Deixem refredar i ho passem a un recipinet hermètic.
Un cop tenim tots els ingredients ja només queda muntar l'hamburguesa. Obrim el pà per la meitat i a dins fiquem una mica d'enciam, tomàquet i formatge. A sobre va l'hamburguesa i una mica de ceba caramelitzada i ja podem tancar l'entrepà.
Acompanyem amb el ketchup o qualsevol salsa que volguem.
Bon profit!




Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. He vist receptes que han fet el pa però això del ketxup i tot ja és complertíssim.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  2. aquesta és ideal per casa nostre!!! ens encanten els bolets. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina