POSTRES DE CULLERA

TIRAMISÚ SENSE OU

d’agost 11, 2014 Amblesmansalamassa 0 Comments

No sóc molt de tiramisú, però sempre he volgut fer-ne. Alguna vegada ho he intentat sense gaire èxit. Després de donar voltes i llegir i rellegir varies receptes m'he decidit per fer-ne un de ben ràpid i senzill, sense ou. Això si, he fet un pa de pessic en comptes d'utilitzar les típiques galetes, perquè m'agrada més d'aquesta manera.

Ingredients (3-4 persones):
-250grs Mascarpone
-200grs nata postres
-1 got cafè
-2 cullerades soperes de sucre
-1 culleradeta aroma vainilla
-5 cullerades soperes licor atmetlles
-Cacao en pols
Pà de pessic
-2 ous
-60grs farina
-75grs sucre
-1 pessic de sal

He començat preparant el cafè. A casa no som de cafè així que, cometent segurament una aberració, he preparat un got de cafè soluble, amb aigua calenta i dos sobres de Nespresso, que havia rebut a la capsa Degustabox
Mentre el cafè es refreda, preparem el pà de pessic. Separem les clares dels rovells. Batim les clares a punt de neu amb un pessic de sal, i els rovells amb el sucre fins que blanquejin una mica. Mesclem amb cura les clares amb els rovells fent moviments envolvents. Tamitzem la farina i la incorporem poc a poc als ous, fins a obtenir una massa fina. Aboquem la massa a una safata de forn que haurem forrat amb paper de forn i amb una espàtula la repartim de forma homogènia. Coem al forn durant 10-12' a 180º.
Montem la nata amb el sucre. Afegim el formatge Mascarpone i la vainilla i ho barrejem bé, de forma suau.
Tallem el pà de pessic a la mida del motlle o recipient que farem servir. Jo he utilitzat dos gots i un aro d'emplatar. 
Barrejem el cafè amb el licor d'atmetlles i mullem el pà de pessic. (El podem sucar directament o el mullem amb un pinzell. Jo he probat de les dues maneres i m'agrada més sucar-ho perquè agafa més líquid i per tant més gust).
Fem una capa de pà de pessic, una capa de formatge, una de pà de pessic i una altra de formatge. Reservem a la nevara 3- 4 hores, i just abans de servir espolvorejem amb cacao.

Potser també t'interessa...

0 comentarios: