PANS I PASTISSOS SALATS
Allà a Asturíes s'en poden trobar de diferents tipus i masses, però la meva preferida és la de bonítol. N'he fet vàries vegades, però encara no la tenia al blog, així que "allà vamos".
EMPANADA DE BONÍTOL
Per les meves venes corre una miqueta de sang asturiana, i el meu cor té una gran part d'aquella terra, així que no poden faltar bones receptes d'aquell bell indret. Avui és el cas de l'empanada.Allà a Asturíes s'en poden trobar de diferents tipus i masses, però la meva preferida és la de bonítol. N'he fet vàries vegades, però encara no la tenia al blog, així que "allà vamos".
Ingredients:
Massa
-500grs farina força
-100ml llet
-100ml vi blanc
-100ml oli d'oliva
-1 ou
-25grs levat fresc
-1 cdta sal
Farcit
-700grs bonítol llauna
-1 ceba gran
-1 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-3 ous durs
-1 pot tomàquet fregit casolà
-1 ou per pintar
Començarem preparant el sofregit. Tallem totes les verdures a trossets petits i les sofregim en abundant oli d'oliva. Un cop cuites les reservem, i l'oli el guardarem per fer la massa. Obrim la llauna de bonítol i l'escorrem bé. La barrejem amb les verdures, els ous durs i el tomàquet fregit.
Per preparar la massa, barrejem el llevat amb la llet tèbia fins que es disolgui bé.
Fem un volcà amb la farina i a dins aboquem l'oli ( jo he utilitzat el de sofregir les verdures), el vi blanc, l'ou batut, la sal i la llet amb el llevat. Mesclem bé tots els ingredients i ho passem a una superfície enfarinada on ho amassarem amb les mans fins a obtenir una massa homogènia.
Deixem reposar uns 30' i separem la massa en dues parts.
Estirem les masses en un corró i li donem la forma desitjada, igual en ambdós casos.
Extenem una massa a sobre d'una safata de forn o motlle i aboquem el farcit a sobre. Fiquem l'altre massa a sobre i la punxem amb una forquilla. Tanquem les vores, agafant la massa de sota i passant-la per sobre de la que hi ha a asobre i apretar amb la forquilla per sellar-ho bé.
Pintem la superfície amb un ou batut i coem al forn a 180º durant uns 40'.
0 comentarios: