PANS I PASTISSOS SALATS

EMPANADA DE BONÍTOL

d’agost 16, 2014 Amblesmansalamassa 0 Comments

Per les meves venes corre una miqueta de sang asturiana, i el meu cor té una gran part d'aquella terra, així que no poden faltar bones receptes d'aquell bell indret. Avui és el cas de l'empanada.
Allà a Asturíes s'en poden trobar de diferents tipus i masses, però la meva preferida és la de bonítol. N'he fet vàries vegades, però encara no la tenia al blog, així que "allà vamos".

 
Ingredients:
Massa
-500grs farina força
-100ml llet
-100ml vi blanc
-100ml oli d'oliva
-1 ou
-25grs levat fresc
-1 cdta sal
Farcit
-700grs bonítol llauna
-1 ceba gran
-1 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-3 ous durs
-1 pot tomàquet fregit casolà
-1 ou per pintar

Començarem preparant el sofregit. Tallem totes les verdures a trossets petits i les sofregim en abundant oli d'oliva. Un cop cuites les reservem, i l'oli el guardarem per fer la massa. Obrim la llauna de bonítol i l'escorrem bé. La barrejem amb les verdures, els ous durs i el tomàquet fregit.
Per preparar la massa, barrejem el llevat amb la llet tèbia fins que es disolgui bé.
Fem un volcà amb la farina i a dins aboquem l'oli ( jo he utilitzat el de sofregir les verdures), el vi blanc, l'ou batut, la sal i la llet amb el llevat. Mesclem bé tots els ingredients i ho passem a una superfície enfarinada on ho amassarem amb les mans fins a obtenir una massa homogènia.
Deixem reposar uns 30' i separem la massa en dues parts.
Estirem les masses en un corró i li donem la forma desitjada, igual en ambdós casos.
Extenem una massa a sobre d'una safata de forn o motlle i aboquem el farcit a sobre. Fiquem l'altre massa a sobre i la punxem amb una forquilla. Tanquem les vores, agafant la massa de sota i passant-la per sobre de la que hi ha a asobre i apretar amb la forquilla per sellar-ho bé.
Pintem la superfície amb un ou batut i coem al forn a 180º durant uns 40'.

Potser també t'interessa...

0 comentarios: