GALETES I BARRETES

GALETES ESPECIADES de Nadal

de desembre 15, 2016 Amblesmansalamassa 6 Comments

M'encanten les galetes, de qualsevol gust i forma. Aquestes es fan en un tres i no res, i tenen un gust suau a espècies que li dóna un toc ben especial. A més a més els motlles que he utilitzat i la decoració li donen un punt ben nadalenc, ideal per dies festius que s'aproximen.



Ingredients (50u):
-240grs Farina
-130grs Sucre Morè
-120grs Mantega
-1 Ou L
-1 Cdta Canyella
-2 Cdtes Gingebre
-1/4Cdta Nou moscada
Glassa
-100grs Sucre glas
-Suc 1 Llimona petita 

Abans de començar, haurem de tenir en compte de treure els ingredients de la nevera, ja que ens interessa tenir-los a temperatura ambient.
Batim la mantega amb el sucre. Tot seguit afegim l'ou (ja batut). Mesclem la farina amb les espècies i la tamitzem. L'anirem incorporant a l'altre mescla fins que estigui ben integrada.
Estirem la massa amb un corró, amb un gruix de mig centímetre, i fem les galetes amb l'ajuda d'un tallapastes.
Les posem en una safata folrada amb paper de forn i coem uns 5-7', fins que es començin a dorar una miqueta.
Deixem refredar i mentrestant preparem la glassa, mesclant bé el sucre amb el suc de llimona. Cobrim les galetes amb la glassa, amb l'ajuda d'una espàtula o un ganivet i decorem tot seguit (abans de que s'assequi la glassa) amb els elements decoratius que volguem.

Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Com es comença a olorar el Nadal als blogs, oi?? aquestes galetes especiades m'encanten, tant menjar-les com fer-les ;). Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Han quedat molt boniques!!!!!!! I m'encanta que les galetes vagin agafant protagonisme a casa nostra :) Trobo que acompanyen als torrons i les neules la mar de bé ;)
    Petons i MOLT bones festes!!
    Molt bones festes!

    ResponElimina
  3. A casa només fem les de gingebre...potser ja és hora d'ampliar el repertori amb unes de tan boniques! A més, aquesta combinació d'espècies no falla mai...i fa una oloreta tan bona quan obres el forn...! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deuen ser semblants, però amb alguna espècie més. Bones totes segur!!

      Elimina