GALETES I BARRETES
GALETES ESPECIADES de Nadal
M'encanten les galetes, de qualsevol gust i forma. Aquestes es fan en un tres i no res, i tenen un gust suau a espècies que li dóna un toc ben especial. A més a més els motlles que he utilitzat i la decoració li donen un punt ben nadalenc, ideal per dies festius que s'aproximen.
Ingredients (50u):
-240grs Farina
-130grs Sucre Morè
-120grs Mantega
-1 Ou L
-1 Cdta Canyella
-2 Cdtes Gingebre
-1/4Cdta Nou moscada
Glassa
-100grs Sucre glas
-Suc 1 Llimona petita
Abans de començar, haurem de tenir en compte de treure els ingredients de la nevera, ja que ens interessa tenir-los a temperatura ambient.
Batim la mantega amb el sucre. Tot seguit afegim l'ou (ja batut). Mesclem la farina amb les espècies i la tamitzem. L'anirem incorporant a l'altre mescla fins que estigui ben integrada.
Estirem la massa amb un corró, amb un gruix de mig centímetre, i fem les galetes amb l'ajuda d'un tallapastes.
Les posem en una safata folrada amb paper de forn i coem uns 5-7', fins que es començin a dorar una miqueta.
Deixem refredar i mentrestant preparem la glassa, mesclant bé el sucre amb el suc de llimona. Cobrim les galetes amb la glassa, amb l'ajuda d'una espàtula o un ganivet i decorem tot seguit (abans de que s'assequi la glassa) amb els elements decoratius que volguem.
Estirem la massa amb un corró, amb un gruix de mig centímetre, i fem les galetes amb l'ajuda d'un tallapastes.
Les posem en una safata folrada amb paper de forn i coem uns 5-7', fins que es començin a dorar una miqueta.
Deixem refredar i mentrestant preparem la glassa, mesclant bé el sucre amb el suc de llimona. Cobrim les galetes amb la glassa, amb l'ajuda d'una espàtula o un ganivet i decorem tot seguit (abans de que s'assequi la glassa) amb els elements decoratius que volguem.
Com es comença a olorar el Nadal als blogs, oi?? aquestes galetes especiades m'encanten, tant menjar-les com fer-les ;). Una abraçada!
ResponEliminaSi....ja el tenim aquí!!Bones festes!!
EliminaHan quedat molt boniques!!!!!!! I m'encanta que les galetes vagin agafant protagonisme a casa nostra :) Trobo que acompanyen als torrons i les neules la mar de bé ;)
ResponEliminaPetons i MOLT bones festes!!
Molt bones festes!
Igualment Dolors!!!
EliminaA casa només fem les de gingebre...potser ja és hora d'ampliar el repertori amb unes de tan boniques! A més, aquesta combinació d'espècies no falla mai...i fa una oloreta tan bona quan obres el forn...! Un petonet!
ResponEliminaDeuen ser semblants, però amb alguna espècie més. Bones totes segur!!
Elimina