PETITS PLAERS
ATMETLLES GARRAPINYADES
Com m'agraden les atmetlles garrapinyades! Tot i així són les meves grans oblidades i mai penso en fer-les. L'altre dia però, vaig recordar que tenia unes atmetlles al rebost i em va venir de gust fer-les. Una recepta en fàcil de fer i bastant ràpida. Us animeu?
Ingredients:
-1 Got d'atmetlles crues pelades
-1 Got Sucre
-1 Got d'aigua
Posem en una paella tots els ingredients, a foc mig. Deixem que bulli, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta o espàtula. Hem de coure fins que l'aigua s'evapori i el sucre començi a caramelitzar. Quan l'aigua s'evapora hem de remenar sense parar, i d'aquesta manera es va enganxant el sucre a les atmetlles. Si us agraden ben caramelitzades podeu deixar-les més estona, fins que el sucre es converteixi en caramel, agafant un color marró torrat.
A mi personalment m'agraden més així, amb el sucre no tan caramelitzat, ja que queden molt cruixents, però ja es qüestió de gustos.
Retirar de la paella i posar a sobre un marbre o superfície que no es cremi. Deixar refredar una mica i separar les atmetlles, ja que algunes queden enganxades entre si.
Guardar en un pot de vidre, si duren...
Saps que m'agrada de moltes fires? La flaire que fa la paradeta de les ametlles garrapinyades! Per cert, ja no et pregunto quant duren en el pot de vidre, perquè segur que desapareixen en un tres i no res! Un petonet i bon cap de setmana!
ResponEliminaI tant!!!! La veritat és que no duren gens...
EliminaSaps que m'agrada de moltes fires? La flaire que fa la paradeta de les ametlles garrapinyades! Per cert, ja no et pregunto quant duren en el pot de vidre, perquè segur que desapareixen en un tres i no res! Un petonet i bon cap de setmana!
ResponEliminaÉs una de les receptes que tinc a pedents!!! M'agraden molt! I precisament per això no les he fet a casa encara... un perill!! 😅
ResponEliminaBona setmana
Doncs ja estas trigant...són facilíssimes de fer!!!
EliminaÉs una de les receptes que tinc a pedents!!! M'agraden molt! I precisament per això no les he fet a casa encara... un perill!! 😅
ResponEliminaBona setmana
Quina recepta! Un bàsic de la nostra cuina que no pot faltar, tothom les prova pero poca gent s'anima a fer-les a casa. No coneixia el teu blog, pero m'ha agradat molt, les recetes i el disseny son chulíssims. La textura de la mermelada de pastanaga y cítrics sembla espectacular, ni m'imagino el sabor! Et seguiré veient, un petó maca!
ResponEliminaMoltes gràcies, ens veiem per aquí!
Elimina